Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2017.03.10. 20:36 emmausz

Néhány epizód

Néhány epizód Emmerick Katalin Jézus tanító évei 2 . kötetéből
Az érdekes részletekben gazdag könyvben kiemelkedik szerintem két leírás. Az egyik közismert: Jézus színeváltozásának elbeszélése. Erről megemlékeznek az evangelisták, de itt érzékletesebb az egyszeri eset megelevenítése. Ez az a történet, amelyet Szent II. János Pál beemelt az általa kreált Világosság rózsafüzérébe negyedik titokként: „aki a Tábor-hegyen megmutatta isteni dicsőségét”. Merthogy csakugyan ez történt.       
A másik leírásnak üdvtörténeti jelentősége szinte semmi, de önmagában érdekes epizód. Van egy szír-föníciai asszony, akinek a lánya megszállott. Az asszony pogány, mégis reménnyel közelít a Krisztushoz, akiről sok csodás dolgot hallott. Bár Jézus nem a pogányokhoz jött elsősorban, a nő szellemes érvelésére mégis megkönyörül rajta, és távollévő lányát megszabadítja bajától. Itt a történetnek vége van az evangéliumokban. A könyv tovább folytatja. Az özvegyasszony maga is „féloldalas” volt, nem tudott kiegyenesedni. Jézus őt is meggyógyítja, sőt beteg szolgáját is. Az asszony pedig nagyszabású lakomára meghívja megmentőjüket. A helyiek egyik leggazdagabb vállalkozójának özvegye volt, aki nem sajnálta a luxust vendégeitől. Jézus és övéi sokakkal tesznek jót, akiknek továbbítják a kapott értékes kincseket, ételeket. Érdemes elolvasni.

A Keresztelő Szent János lefejezéséről írtam már. Részletező leírás foglalkozik Salome táncával és a Heródes születésnapja alkalmából rendezett hathetes ünnepség-sorozattal. Az is érdekes leírás, hogy hogyan sikerül János tanítványainak kimenekítenie előbb a kivégzett testét, majd kalandos úton megszerezni János levágott fejét.
Mint említettem az evangéliumokkal ellentétben részletezőek E. K. Látomásai. Ilyen részletekben gazdag tudósítás a siloámi torony ledőlése, és a ledőlés okainak leírása.
Ízelítő a Márk 13. f.-ből. 2. rész.
Álmessiások
Álkrisztusok és álpróféták lépnek fel, jeleket és csodákat művelnek, hogy ha lehet, még a választottakat is félrevezessék. Vigyázzatok, mindent előre megmondtam nektek.

A világ vége
Azokban a napokban, a Nap elsötétedik, a Hold nem ad világosságot, a csillagok lehullanak az égről, és a mindenséget összetartó erők megrendülnek... az Emberfia eljön a felhőkön, hatalommal és dicsőséggel. Szétküldi angyalait, és összegyűjti.

A fügefáról szóló hasonlat
Ha a fügefa hajtása zsendül és levelet hajt, tudjátok, hogy közel van a nyár. Így ti is, mihelyt látjátok, hogy ezek bekövetkeznek, tudjátok, hogy közel van mindez ...nem múlik el ez a nemzedék, míg mindezek be nem következnek. Az ég és föld elmúlnak, de az én szavaim nem múlnak el.

Figyelmeztetés az éberségre
Ám a napot, órát senki sem tudja, csak az Atya... legyetek éberek, mert nem tudjátok, mikor jön el ...a ház ura: este, éjfélkor vagy reggel. Ne találjon alva: Legyetek éberek!” Közöm. Hamisságok hamis eszméket hirdetnek. Nem kell bedőlni nekik. A végső gyötrelmek után sötétedik el a nap és a hold. Jeruzsálem pusztulását a hallgatók közül sokan megérték. Nem pusztult ki a nemzedék addig. Krisztustól egy sornyi írás sem maradt ránk, mégis határozottan kinyilvánítja, hogy az ő szavai túlélik az eget és a földet. Mondhatta, hiszen tudta a jövőt (a világvége időpontját kivéve, azt csak az Atya tudta. Mára más a helyzet.).  

 

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr2312328639

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása