Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2017.04.02. 06:42 emmausz

Ha vicc, legyen vicces

Olvasom a Füles Bagoly rejtvényújságban az abszurd viccet, idézem:
Két csiga baktat a sivatagban. Nagyon megszomjaznak. Mikor elérnek egy oázishoz, betérnek egy ivóba és kikérik a sörüket. Mivel nincs pénzük, megegyeznek, hogy az egyikük hazamegy pénzért. Ki is választják, melyikük legyen az, és megegyeznek, hogy a másik addig nem iszik bele a sörébe. A csiga elindul, míg a másik vár egy évet, de már nem tudja megállni, és nyúl a pohár felé. Erre a másik csiga az ablak alól bekiált: - Figyelj, ha csalsz, akkor el se indulok!  
A vicc több sebből vérzik. Az első, hogy a poén egy másik – teknősbékás –  viccből van idecitálva. A másik, hogy létezik a csigás vicc, mely arról szól, hogy egyik csiga hazamegy az otthon hagyott színházjegyekért, és kérdés: Vajon visszaér-e műsorkezdésre, hiszen nyolc percre laknak a színháztól. (A megoldás: El se indul, hiszen a csiga az otthonát a hátán hordja, tehát megvannak azok a fránya jegyek.) Na, de hát, ha a színházba menő csiga háza rá van applikálva a testére, akkor a sivatagi csigáé is. Így halmozottan lehetetlen a történet. Nem megy a csiga sehová, mert a pénz a házában lapul. Ezért aztán szerintem ez egy roppant ócska vicc.
***
Nem vicc, hogy ma éppen 45 éve, szintén vasárnap volt esküvőnk. Érdekes belegondolni, hogy lényegesen többet éltem már házasságban, mint legényként. Feleség pláne többet asszonyként, mint lányként. 
Ízelítő a Lukács 11. f.-ből. 1. rész.
A Miatyánk
„Amikor imádkoztok, ezt mondjátok: Atyánk! Szenteltessék meg a neved. Jöjjön el az országod. Add meg a szükséges kenyerünket mindennap. Bocsásd meg a bűneinket, amint mi is megbocsátunk minden ellenünk vétőnek. És ne vigy minket kísértésbe.”

Az alkalmatlankodó barát
Ha barátod éjfélkor bekopog: Barátom, adj kölcsön nekem három kenyeret, útról érkezett egy barátom, s nincs mit enni adnom neki... Mondom nektek: Ha azért, mert barátja, nem kel fel, hogy adjon neki; amiatt, hogy nem tágít, mégis fölkel és ad neki annyit, amennyire szüksége van.

A kitartó ima
Kérjetek és kaptok, keressetek és találtok, zörgessetek és ajtót nyitnak nektek. ...ki ad fiának követ, amikor az kenyeret kér? Vagy hal helyett kígyót, tojás helyett skorpiót? Ha ti... tudtok jót adni gyermekeiteknek, mennyivel inkább adja mennyei Atyátok a Szentlelket azoknak, akik kérik tőle.”

A Beelzebul-vád
...kiűzött egy néma ördögöt... a néma megszólalt... mondták: „Beelzebullal, űzi ki az ördögöket.” ...Jézus: „Minden önmagával meghasonlott ország elpusztul, és ház házra omlik. Ha a sátán meghasonlott, hogy állhat fenn az országa... De én az Isten ujjával űzöm ki az ördögöket, ezért közel van hozzátok az Isten országa. .... Aki nincs velem, az ellenem van, és aki nem gyűjt velem, az szétszór. ... Közöm. - Miatyánk.. mindenütt van: Pl. aki a lelkemben vagy... Itt rövidebb szöveg, mint Máténál. Nincs benne, hogy kérjétek az aratás urát, küldjön munkásokat aratásába. Én beletettem a magam részére. – A barát kérése alkalmatlan – és eredményes. Erőszakosaké a mennyország. – Igen fontos kijelentést tartalmaz a kitartó ima c. szakasz... adja mennyei Atyátok a Szentlelket azoknak, akik kérik tőle. Egyedül Lukácsnál. Az Atya mindenkinek megadja a Lelket, aki kéri... – A meghasonlásról éles logikával megrajzolt hasonlat. Ezt és a többi tanítást is sokaknak többször elmondja Jézus. ...Isten ujja = Szentlélek. Nincs langyosság. Vele gyűjtünk, nélküle szétszórunk. Radikális döntést kíván: Vele vagy ellene.  

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr7512394687

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása