Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2018.03.26. 13:27 emmausz

Nagyhétfőn

Ma kisebb beavatkozásra mentünk a Szt. M. Kórházba. Orvosunk lebetegedett. Talán majd holnap. Addig koplalok, mert az feltétele a beavatkozásnak.
Ha már ott jártunk, meg akartuk látogatni Sch.-t. Délelőtt nem lehetséges.
Ha már dolgunk végezetlen távoznunk kell, le akartuk róni a parkolási díjat. A gép megette a bankónkat. (Visszakaptuk, mert akadt, aki ki tudta nyitni az automatát.)
Ne őrüljünk meg?
Ne őrüljünk meg. 
***
Napjaink politikai vicce:
Cseng a telefon a Downing Street 10-ben.
- Theresával szeretnék beszélni.
- Nem tudom adni. Alszik.
- Ha felébred, mondja meg neki, hogy Vlagyimir kereste.
- Hogy érti, hogy "ha"?* 
***
Szolzsenyicin egy orosz közmondást idéz: „Ki a régit emlegeti, fusson ki a fél szeme. Aki pedig elfelejti, annak mind a kettő”. Mire gondolt? Csak nem arra, hogy a múltat végképp eltörölni, rabszolgahad, indulj velünk…
***
Tömörkény Mikszáthot idézi:
- „Az ebéd csak kényelmetlen küzdelem azért, hogy a feketekávéhoz eljuthasson az ember.” Figyelemre méltó Mikszáth érzékenysége a részletek iránt.   
- Majd T. egy szinesztéziát alkalmaz: A jó dohány szaga az ablakon keresztül kihallatszott az utcára.

- A fémszóró (fényszóró) Pétör szerint: Hát az olyan, hogy nagyon furfangos. Az olyan, hogy aki nem tud hozzá, az semmit se tud hozzá. Hanem aki tud hozzá, az csak fölizéli, aztán akkor izél. Azóta is a levegőben szállong a kérdés: Megtudta-e valaki Pétör okoskodásából, hogy mire jó a fémszóró?  
- A meteorológia előrejelzései már 1916-ban se stimmeltek. Így ír T.: Időt bajos jövendölni, mert nehéz a járását eltalálni. A régi beszéd azt mondta, hogy hagyjuk az egészet a szamárra, arról bizonyos, hogy ha estére kelve sokat ordít, másnap szél lesz, de ezen túl aztán nem bizonyos semmi sem.
Ma még szamár sincs. A beharangozott közeli melegedés két hete tolódik.

* (Th. May angol min.elnök. Vl. Putyin orosz államfő. „Ha”, utalás arra, hogy nincs megmérgezve, mint egy kettősügynök és a lánya.)  

komment


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr6913781018

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása