Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2018.04.03. 11:28 emmausz

Békétlen világ

Elkezdtem Szolzsenyicinnek A GULAG-szigetcsoport c. munkáját olvasni.  Az első kötet kétharmadánál tartva elgondolkoztam rajta, hogy az orosz valóság ilyen részletező leírását érdemes-e mindenestül végigszenvedni a terjedelmes lábjegyzetekkel együtt.
Még gondolkozom a folytatáson.
A vörösök nekimennek mindenkinek.
Áruló és szabotáló
minden vallás,
minden véleményt megfogalmazó,
minden nemzetiséghez tartozó,
minden fehér, utóbb
minden vörös,
minden katona(tiszt),
minden vörös is.
Milliónyi életet olt ki a társadalmi méretekre kiszélesített téboly.  

Egy példa a sokszerű módszerre.
A Volga-vidéki éhínséget a pravoszláv egyház kincseivel kívánják enyhíteni.
A lózung: Etessék csak a papok a Volga-vidéket! Azért keresztények! Azért jámborok!

1. Ha nemet mondanak – nyakukba varrjuk az egész éhínséget s lesújtunk az egyházra;
2. ha belemennek – tisztára söpörjük a templomokat;
3. akár így, akár úgy, feltöltjük valutakészleteinket.  
A tárgyalások engedékenyen indulnak. Kérik a papok támogatását., akik mg is ígérik. Ekkor a bolsevikok egyoldalúan bekeményítenek. Minden templomi kincset kisajátítani az éhezők javára!
Ám bizonyos tárgyak beolvasztása szentségtörésnek számít. A pátriárka tiltakozik, megölik. Megindul az egyháziak elleni gyilkolászás, pontosabban egy újabb hulláma indul el, hiszen sokukat már korábban kiirtották, likvidálták, sokakat meghurcoltak, megkínoztak.

Ide vezetett Sztálin elmebaja, gőgje, üldözési mániája. 
Hány Sztálin garázdálkodik mindmáig világszerte, hány tevékenykedik szabadlábon, hány harsogja szemérmetlenül: Megveszlek kilóra!

Nem kellene, hogy így legyen!

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr8013802244

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása