Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2018.05.07. 05:16 emmausz

A gonosz álmok fussanak és minden éji képzelet…

Immár megfordultunk a Balatonnál, és ott Kati kutyájával játszottunk. Gazdi nem volt jelen, csak mi és a kutya. Volt ott egy ér, egy sebes sodrású víz. Egy alkalommal a kutyust beleküldtem, hogy fürödjön meg benne. A kutya lemerült, és többé nem került a szemünk elé. Kerestük kézzel, bottal, föl és alá szaladgálva az erecske partján, de nem találtuk. Akkor elmentem a patakocska végére, hogy a tóba ömlésénél lessem, nem úszik-e a kutya az árral. De ott se találtam. Viszont egy nővel beszéltem, aki megerősítette, hogy ha váratlanul került vízbe az eb, a meglepetésre rámehetett a kis élete, mert sokkot kapott. Ezzel a hírrel tértem vissza a nyaralóba – kutya nélkül. Kezdtem magamban megfogalmazgatni egy üzenetet a kutya elvesztéséről. Ekkor vált világossá, hogy az egész kész átverés. Mert nem a Balatonnál fordultunk meg, hanem én az ágyamban. A szőrös kis jószág, amely vízbe fúlt, egy puli volt, és Katiéknak ugyan van két kutyájuk, de pulijuk nincs. Tehát a rossz hír, hogy megfulladt a puli, a jó hír, hogy az egészet csak álmodtam.
Mondhatom, felszabadító.
Mégis hol a valóságalapja?
A dolog egyszerű. Érden a kertben áll egy betonozott medence, egy tó, 80 cm-es vízzel. Mivel a három óvodás korú unokát órákon át nem lehetett elmozdítani a víz mellől, mindvégig mellettük rostokolt egy vagy több felnőtt, hogy ne fordulhasson elő baleset. Ez a szituáció élt bennem nappal – és úgy látszik – éjszaka is.
***
Lassan végéhez közeledik három hete tartó diétás időszakom. Mivel pépeset ehetek, már háromszor készítettem tejbegrízt, alias darakását. Utóbb egy húsvéti tejcsoki nyuszival fűszereztem. Bár viszonylag minőségi nyuszi volt, feloldódása után sem éreztem a kásában kakaó ízt. Ugyan a grízt ehető hőmérsékletűre hűtötte, egyéb hasznát azonban nem láttam.  
Tanulság.
Óvakodjunk a csokinyuszitól, ha nem akarunk csalódni.    
       

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr1313896676

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása