Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2018.05.20. 10:37 emmausz

Piros pünkösd napja

Emlékezetem szerint a tegnapi veszteséglistán csak egy apró pohárka, egy sószóró és egy mini üveg-„angyal” szerepel, ami teljesen belefér a normál menetbe. Az erkélyről kiügytelenkedtetett egy buborékfújó-szár, és több ízben kilötykölték a gyerekek a fújáshoz használt masszát. Őszintén szólva alig várom, hogy valahogyan kilötykölődjön az összes, mert addig muszáj mantrázni a tanítást: Tartsd függőlegesen a palackot, mert kiömlik belőle a lé. Ezt mindig megértik a gyerekek, és tíz perc múlva vidáman kilötykölik a buboréknak valót.
Így volt ez már régen, így van ez ma is és vélhetően holnap is így lesz.
De ha már ma mindent kilötykölnének, holnap nem kellene foglalkozni a dologgal.   

Egyebekben nagyon aranyosak. Egyikük elképzeli, hogy a nagyi valamiből képes a lakásban működő nyilat készíteni nyílvesszőkkel. Még szerencse, hogy nincs itt hajlékony fa, mert hozzáfognának nyilazni a lakásban, és mi tagadás ez veszélyes sport. Nincs új a nap alatt. Karinthy Tanár úr kérem-ében a gyermekcsét az foglalkoztatja, hogy hogyan tudna fürdőszobacsapból atombombát készíteni.  
Más nincs, illetve van, piros pünkösd napja.
Négynegyvennégykor ébredtem, kb. akkor amikor a nap.
Mindenesetre már világos volt.
Elég gyorsan talpra állt az egész család.

Szeretnek ébren lenni, enni-inni, játszani.

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr1713984634

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása