Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2018.07.19. 10:41 emmausz

Fotótémák

A zen egyik sarokpontja a lyuk, a semmi, az űr, a nihil, a hiány. Az én világképem közepe ezzel ellentétben a minden, a sok, a tele, a létező, a jelenlevő. Mindez azért jut eszembe, mert reggel a mobilom egy téves mozdulat következtében elkattant, és készített egy képet az általa letakart dolgozóasztalom lapjáról. Így hát van egy fotóm, amely teljesen fekete. A kép nem üres. Tele van feketével. Ha M. Rothko képei a vászonra negyven rétegben vitt olajfesték egyszínűsége miatt híresek, ez a teljesen fekete fotó is alkalmas arra, hogy elárverezzem. Amolyan fregoli kép, ami lehet akármi, amit tetszik akarni. Azt a címet nem adhatom neki, hogy Fekete, mert azt mindenki látja, és különben is teljes fantáziátlanságomról árulkodna. Próbálkozom hát egyebekkel:
Monokróm felület
Kialudt a bányászlámpa 
Szőnyegevő sötétség (Weöres Sándor)
Tojáséj (Weöres Sándor)
Borús éjszaka
A világ kezdete előtt
Látomás alvómaszk alatt
Éjjeli villámlás után
Infra-fény
Gyertyátlanság
Íme, az ég bakacsinja
Dunna alatt alvó sötétség
Cidkija király  víziója megvakíttatása után
A paplan alatt
Az óceán mélyén
Barlangi éjszaka
Sötétfehér
Antracit
Fekete tulipán, makró
Reverendarészlet
A fekete selymessége (Polgárpukkasztás)
Géza álma
A tegnap készített fényképek a szokásosak, arról szólnak, amerre jártam. Témájuk az utcán, a templomban, a földön hevert.

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr5014122511

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása