Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2018.10.11. 10:12 emmausz

Lehalkítás

A decrescendo (elhalkítás) nem jön magától, azt meg kell csinálni - mondta Maklári L. egykor, mint már oly sokszor említettem. Nos, elkezdtük.
Elkezdtük a pianínóval, mely lehangoló módon lehangoltan állt, emiatt nem is használtuk. Gazdára talált.
Folytatódott könyvállományunk passzív részének a felszámolásával. Maradtak a kézikönyvek meg néhány libling író kötete.
A többit az eklézsia rendelkezésére bocsátottuk, de bőven jut a helyi könyvmegállóba is, néhány kötet parkolópályán a garázsban.
Lekerült egy ritkán bekapcsolt rádió.
Lapátra kerültek a videokazetták.  Mert a műfajnak csak múltja van, jövője nincs.
Kidobtuk a floppykat, mert már meghajtója sincs a számítógépünkben. Vélem, hogy fel sem ismerné a gép.
Gazdára talált egy könyv-sorozat, egy másik várólistán van.
Lehet, hogy megválunk a videó lejátszótól is. (Minek, nem nézünk meg semmit videón. Kiszorította funkciójából a you tube.)
Megszabadultunk szervizbe adással két PC-től. Nem sokat tudtak, azt is hibásan.
Nem öncélú ez az önkéntes kiüresítés. Szoknunk kell azt a gondolatot, hogy éppúgy pőrén vonulunk a másvilágba, mint amennyire pőrén jöttünk ebbe. Másrészt fiataloknak készítünk helyet; ha a szükség úgy kívánja, hozzánk költözhessenek átmeneti időre, ameddig elkészül nagyobb hajlékuk, vagy ameddig nem találnak megfelelő kész épületet.
Van, aki lottót vesz, többen imádkozunk. Nem könnyű ma megfelelő lakást-házat találni normális áron. Apropó: milyen a normális ár? Lakásunkat vettük 2,5 móért, ma 45–50 mó között tántorog az ára. Jó helyen álló panel épület. Ekkora az infláció 30 év alatt?
***
Találtam egy érdekes mondatot Deske blogjában.
„Kata megjött. Én egy hétig gennyesre dolgoztam magam, ő egy hétig Rómában, ilyenkor egy-két napig gyanús idegenként udvariaskodunk egymással.”
Mi lehet egy ilyen előfordulás hátterében?  Gondolom az, hogy mindkét félnek más valami volt fontos egy időszakban. Ez nem köt össze, inkább valóban eltávolítja a feleket.
***
Az előző mondatra mintegy felel Laci atya mára feltett gondolata: „Nem jó az embernek egyedül" – szüksége van Istenre is, mert a magány sebét egyedül Ő tudja begyógyítani bennünk!
Így van ez, és nincs másképp.

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr1614295365

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása