Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2018.10.29. 10:52 emmausz

Táblák és villanások

Vagyok. Hajnalban valami rémületeset álmodtam. Van ilyen. Muszáj voltam felkelni, hogy a valóság sokkal kellemesebb mivoltát megtapasztaljam. Egyebekben jól vagyok, csak megint fogynom kellene.
Három hete arra vagyok ítélve, hogy vérnyomásnaplót vezessek. Még holnap reggel és este kell bajlódnom azzal, hogy megismerjem, valójában mennyi is a vérnyomásom. Orvosi kérdésre elmondtam, hogy koromnál fogva a 140-es tenziónál érzem jól magamat. 120-nál elalszom. A magas meg ab ovo rossz. Viszont automata eszközöm azt mér, amit akar. Leülök, moccanás nélkül várom a fejleményeket. Aztán mér 172-t, majd öt sec. elteltével 148-at, újraindítva 145-öt. Máskor 174 után 146-ot. Mivel azt szeretném, ha nem volna magas, a naplóba az utóbbi adat kerül. Mondják, hogy ezek a masinák nincsenek hitelesítve, mert nem is hitelesek. Végül is örülhetek neki, hogy egyáltalán van vérnyomásom. Van, akinek már az sincs.
Most ideális 140 volna, de a melegfront miatt (és a 72 év miatt) szédülök.
Spongyát rá.
Egy táblás ház. Tegnap egyik sógorom, V. Miklós emléktáblát kapott. Egykori plébániája falán szerepel immár kőbe vésve, hogy ki is volt ő. Ott voltunk. A helyi polgármester szakszerű beszédet kanyarított, ahogy kell. Ezt tetézte a kiváló szónoki képességekkel rendelkező plébánoshelyettes, Pál Ferenc, népszerűbb nevén Pálferi.
Kíváncsian várom, hogy másik sógorunk, az általam nagyra becsült Varga L. püspök mikor kap márványtáblát.     
***
Villanások. Az elektronikai eszközök működési sebessége olyannyira felgyorsult, hogy követhetetlen a tempójuk. Olyasvalahogyan működnek, mint a mesék táltos paripája. Akarom, hogy táltosommal, hipp-hopp máris ott legyek. És hipp-hopp, máris ott vagyok. Megfejthetetlen, hogy mi történik a villámgyorsaságú váltás során. Schrödinger-effektus tanúi vagyunk pl. akkor, amikor egy kivetített énekszöveg folytatására vált a gép. Csak azt látjuk, hogy immár mást látunk. Szemünk nem képes érzékelni magának a váltásnak a folyamatát.
Nekem ilyen a mise alatti átváltoztatás is. A Lélek és a pap akarják, hogy az ostya Krisztus teste legyen, és megtörténik az érzékeinkkel követhetetlen átváltozás. A hogyan hasonló lehet, mint az elektronikus eszközök esetén.  
Így valahogy lehet az.      

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr10014330483

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása