Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2018.11.23. 20:26 emmausz

Válizmusok - Deskeiádák? Nem tudom

Az A Naplóból szemezgettem.
- Okos, ha az ember akkor sem kételkedik tehetségében, ha nincs neki..
- Már tudom, miért érint kellemetlenül, ha egy férj nyakkendőjét igazgató feleséget látok. Az esztétikusnak nincsenek kizárólagos normái... A nő normája viszont mindenkor a sztenderdhez igazodik, s uniformizálná az egyedit.
- Absztrahálni jár belém a lélek.
- lehet, hogy a házikoszt jobb, mint a konzerv, de nem marad utána doboz.
- Ha üzennem kellene az utánam jövőknek, talán egyetlen: … ha elgurul a radírod, azonnal mássz be utána az ágy alá.
- Elajándékoztam a két magnómat mikrofonokkal, erősítőt, a két hangfalat, vagy 50 kazettát tartójával együtt. Sokkal több csöndet akarok.
- Ajándékozni kellett, mert az a szűk magyar entellektüel réteg, amely képeimet fogyasztani akarná, fizetőképtelen, vagy nincs úgy szokva, hogy erre pénzt áldozzon. Az ajándékozás agresszió…
- …L. lustaságára még soha nem volt panasz. Tapasztalatom szerint rezzenetlenül, megbízhatóan mindig is lusta volt…
- A vásárlandó, kifizetett képet elszállították… nagy betűkkel ráírtam: Vigyázat, ez a kép hátulja!
- fax Szűtsnek: A RABSZOLGATARTÓ TÁRSADALOM VOLT AZ IGAZI: 1. Mindig volt munka. 2. Megmondták, mit csinálj. 3. Dolgozhattál napi 13−14 órát. 4. Még enni is adtak. 5. Korbácsos főnökkel a hátad mögött zavartalanul jó embernek érezhetted magadat.
- A jó mű, akár vallásos témájú, akár nem, villanásnyi időre megmutatja Isten köpenyének a szegélyét. Ennél többet nem tehet, de – eddig elér!
- A Bibliám végén ez van egyebek között: ELLENEMONDOK a búsulás és szomorúság démonának, a rezignáltságnak Jézus Krisztus nevében, és megköszönöm melankolikus lelkialkatomat…
- ...egy Braque-fotó, avval, hogy Részlegvezetőm, aki dorgál és jutalmaz...
- Én, alulírott Váli Dezső, ép elmével, világos tudattal és szabad elhatározásomból úgy rendelkezem, hogy halálom esetén nem kell csinálni semmit. Képeim szétszórva. Neten és CD-n minden munkám megnézhető. Minden jó helyen van ott, ahol van.
- Hete anorákzsebembe baracklekvárt töltöttem, ha jön az adomány, abba tunkolok (ezt a lekvárdolgot többen elhitték).
- BIZONYOS EMBERCSOPORTOKNAK TARTÓSAN IGEN NAGY ÖRÖM LESZ OKOZVA, AMENNYIBEN A SZEMETESVÖDÖR MÉLYEN A HELYÉRE VAN TOLVA, NEM CSAK ÚGY…
- A művészet lényege, hogy megtanítalak valamire, bár én nem tudom, mire. Ugyanazt adom, és mindenki a magáét kapja.
- Kedves Rockenbauer [mininszter] Úr! …amit kell fizetnem: 2,4 millió… nekem képem speciel van, nekem pénzem nincs. Van ez így, festőknél.
- Tisztelt Ferences Elöljárók! A mai hajnali misén N. atya jelezte, hogy legközelebb nem fog megáldoztatni, ha rövidnadrágban leszek. Kérem ez ügyben szíves állásfoglalásukat.
- Vízbe cuppant mellettem egy tömzsi asszonyka, úgy negyvenöt-ötven éves. Pirosrózsaszín mintás fürdőruha, decens hurkák a combokon. És gyorsabban úszik, mint én. Nincs rend a világban.
- Az emberek mennyi mindennel veszik körül magukat. Esténként televízió, telefonálgatások, társaság, egyik könyv a másik után. Én, ha kalandra vágyom, reggel az utca másik oldalán jövök haza. Ritka élmény, mert a 17 év alatt csak néhányszor
- ...hazaérve megetetem a lovakat, elrendezem a portát, majd kiülök a kapu elé a kispadra, s köszöngetek az arra elhaladó ösmerősöknek. Eltelik a nap.
-vigasztalja [az a tudat], hogy pontosan olyan halála lesz, ami neki van szánva.
- Lénárd Sándor azt mondja: költözz szegényen. Különben régi életet vásárolsz magadnak.

- Egyedül vagyok a házban. Nincs kivel nembeszélgetni.
- Temetőlátogatás? Valahogy nincs a kultúrámban ez a temetőügy. Ők tök jó helyen vannak, imádkozni pedig itthon is lehet értük. (Inkább hozzájuk.)
- …a Ferenczy Múzeum kimaradt, mert ők kb. százezer forint kölcsönzési díjat számítanának föl a két képért. Amiket 1991. október 3-án ajándékoztam a Múzeumnak…  hogyan értelmezik ezt a helyzetet?
- …mondja, hogy orvosi szemmel tök hülyeség fogyókúráznom. Persze hogy az. Hogy mért: mert kurva nehéz. Élettréning.
- Sikerült lelőni Oszama bin Ladent. Tök mindegy. A Sátán él.
- …megtanultam Kalkuttai Teréz anyától, interjúban csak semmi új gondolat!; tehát szokott, tisztességesen kidolgozott paneljeimből három-négy
- …a kereszténység az egyetlen világvallás, amiből a hitetlen és a másvallású is kap, töltekezik; értékeiből, ajándékaiból, igazságaiból nincs kizárva senki.
- …a fotó … kurva műfaj, ami sokféle módon, akár kerülő úton válhat értékké?! Megkapó látvány / érdekes kompozíció / asszociációk / elkapott pillanat / fontos dokumentum / sok minden…
- Igyekeznék én ködben eltűnő, titokzatos lenni, de valahogy nem akar sikerülni. d.
- Hogy miért egyetlen kép tőlem: egy mester maradjon háttérben. De fölkészültem alternatív válaszokra is: 1. A többi képem is ugyanilyen. 2. Mona Lisa mellé is kéne még három? Ez ugyanolyan jó kép. 3. Van egy gyönyörű Bundeswehr-anorákom. Abból is csak egy van.
- …emberméltóságunk, önérzetünk sem abból következik, hogy hihetetlen tehetségesen tudunk őszibarackdzsemet kreálni, hanem istengyermek voltunkból, ab ovo.
- bár nem gyűjtöm, evilági tárgyaink közül tán a könyv, ami leginkább...
- művésztelep után Lukács-zuhany, illő módon fogadtak. – Na, megjöttél?! És hogy bírtad ezt az időjárást? – Kösz, nemigen vagyok érzékeny a melegre. – Hát ott meleg volt? – Ja, akkor a hidegre.  
- Pilinszky szerint a szakrális művészet egyszerűen szóismétlés. Minden jó mű fölfelé mutat.

- Jóindulatúan figyelmeztettem Katát, mutassa meg az új dughelyet, ahonnét nekem az almaszirmot fogja kiadagolni. Mert mi lesz, ha elfelejti a helyet. De megnyugtatott, most ezt nem felejti el.
- Hóközepi szentgyónás. Józsi atya bajban volt velem. „Uram, ments meg minket a szentektől!” – idézte; és összeröhögtünk. próbálj lazább lenni... Végül, neked az egész év Nagyböjt, engesztelésképpen szeresd valamiben egy kicsit magadat.

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr7514389970

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása