Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2018.11.25. 16:34 emmausz

Remeteség közelről

Timothée unoka előzetes egyeztetések után közel öt hónapra kosztot, kvártélyt és amennyire lehetett nagyszülői becézést kapott nálunk. Innen járt szerződéssel egy magyar céghez informatikát, programozást gyakorolni. Akciójáról eszembe juthatna a régi céhek gyakorlata: A legények bejárták a földrészt, hogy munkafogásokat kutassanak fel, ismerjenek meg, és megtérve elkészítsék remeküket, hogy céhműhelyt alapíthassanak. Kicsit ilyennek tekintem Timó itteni működését. Amennyire tudom, megszerették és – gondolom – viszont.  
Mi is jó szívvel közelítettünk hozzá. Erről szóltak gesztusaink, merthogy az ő nyelvét nem beszéljük, legfeljebb makogjuk. Neki legyen mondva, heti egy alkalommal magyarórát vett szaktanártól. Mivel nyaranta kisgyerek kora óta hallott magyar szót, és a tizenhét heti nyelvlecke is megdobta lappangó nyelvismeretét, valamelyest szót értett velünk, ha közismert fogalmakkal és gyakori szófajtákkal éltünk.
Mivel nem egy nagy evő, legsűrűbben a „később” szót alkalmazta, amikor evésre invitáltuk. Úgy közlekedtünk egymással, mint annak idején a laurában lakó ősszerzetesek. Enni imádkozni összejártak, majd visszatértek külön cellájukba elvégezni a napra kijelölt munkákat. Mi is leginkább az étkezési alkalmakat töltöttük egymás között. És mosolyogtunk, és mosolygott ő is, merthogy ez egyfajta nemzetközti jelzés.
Életünk párhuzamosan zajlott egymást követő mozzanatokban. Mi keltünk hatkor, és misére indultuk 8 előtt. Ő kelt 8 után és elindult dolgozni kilenc óra előtt. Reggel tehát nem botlottunk egymásba. Este is alig, mert mi rendre öt és hat óra között vacsoráztunk, ő meg leginkább „később”. Mi végeztük esti elfoglaltságainkat, ő meg a magáét szobácskájában. Éjjelre aztán magára csukta az üvegajtót.
Ma hazaindult és szerencsésen meg is érkezett a svájci Baselba, hogy családjával hazaautózzon. Ferihegyen hatalmas tömeg állt ilyen-olyan sorokba. Hiába: Ma Magyarország idegenforgalma hatalmasra duzzadt. Mindenesetre feltaláltuk magunkat és megtaláltuk a becsekkolási pontot. Sorban álltunk, majd megint sorban álltunk, aztán búcsút vettünk.
Lefotóztam és emailben elküldtem a baseli várakozóknak: Így nézett ki, Tim amikor repülőre adtuk. Hamar jött a képes válasz: ekkora volt az öröm, amikor megérkezett.
Ez is a XXI. sz. része.

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr714392352

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása