Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2018.12.23. 04:54 emmausz

Karácsonyi előzetes

Tegnap áttörés következett be. M. egymaga áttelepítette hozzánk a legfontosabb berendezési tárgyaikat. Majd áthozta a két fiút. Később csatlakozott a csoporthoz E. és  a pici lány. Lementem eléjük segíteni, és fogadtam is egyben őket egy Isten hozott Titeket! felkiáltással.
Levi aranyos volt: Nagypapa, én most hazajöttem. Itt születtem. Nagyon örült a jó bulinak.
Sokat hancúroztunk az este.
Rávettek, hogy bújócskázzunk.
Hát bújócskáztunk. Nem is olyan könnyű elbújtatni jó százkilós önmagamat. Azért sikerült olykor-olykor. Levi kijelentette, hogy tudja, hova bújtam, de ne ijesszem meg, ha rám talál. Nem ígértem meg.
Vacsora után jókedvűen tértek nyugovóra a nekik szánt lila szobában.
Valami tehát elkezdődött, aminek hihetőleg akkor lesz vége, amikor elkészül új vagy használt házuk, otthonuk.
Meg kell említenem, hogy nekünk színt hozott életünkbe életvidám társaságuk. Igazából megvan a karácsonyi ajándékunk.
Isten nevében! … kezdjük életünk újabb etapját.
Levi és Domi most kb. hasonló távolságból, de más irányból fog ráközelíteni az iskolára, illetve az óvodára. A gyerekorvos kicsit messzebbre fog esni, de ne legyen rá szükség.
Minden esélyünk megvan hozzá, hogy szép karácsonyunk legyen.
Óhatatlanul az egyik didaktikus szövegű karácsonyi nóta szövege jut eszembe: „Kívánjatok mindenkinek szép karácsony ünnepet!” Hát ezúton kívánunk.
PS. a FB-on találtam ma Gruber Stille Nachtjának rövid történetét.
Szívesen tenném mellé a fiatal Gárdonyi történetét, aki kántortanítókorában komponálta a Fel nagy örömre, ma született kezdetű kompozícióját. Szerintem van akkora, mint a Stille Nacht. Megfuthatná a világsikert, ha akadna valaki, aki versbe szedné angolul és feltenné a világhálóra.
Jó angolosok vers érzékkel: Figyelem! Itt a lehetőség berobbanni a világ élvonalába ezzel a projekttel. Nálatok a magas labda, amely lecsapásra vár.                   

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr8714508348

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása