Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2019.01.04. 10:36 emmausz

Sajtótermékekről

Megvan az újévi FülesBagoly. Az első rejtvényben az egyik megfejtendő meghatározás: Dús; három betű. Nem fogja elhinni senki, hogy a megoldás: DÚS. Ha ilyen volna minden rejtvény, csak be kellene másolni a feladvány betűit és kész. Még megjegyzem, hogy most is tele van elütésekkel a lap. Hogy én is vétek a FB-ra feltett anyagaimban, az sincs rendjén. De hogy egy nagy nyilvánosságnak szánt sajtótermék rendszeresen hibásan kerüljön a piacra, az aztán már tényleg nem szép.
***
A humort szeretem. Fama est, hogy két perc nevetés megfelel húsz perc kocogásnak. Ha ez igaz, nem is rossz az arány. A rejtvénylap humoraiból rendszeresen bekarikázom azt, amelyet közlésre alkalmasnak vélek. A mostani számban nem volt ilyen. Mégis megkísérlek néhányat beemelni az olvasottak közül, hátha…
Legyen pl. ez:
„ - Ki volt minden idők legnagyobb üzletembere?
- Kolumbusz Kristóf.
- Hogy miért?
- Mert mikor elindult, nem tudta, hová megy. Mikor megérkezett, nem tudta, hogy hol van, mikor visszatért, nem tudta, hogy hol volt, és mégis elérte, hogy az egész utat a főnöke fizesse ki helyette.”
Legyen még egy, mert hajaz a gyermeklélektanra:
- Pistike, mi akarsz lenni, ha nagy leszel?
- Rendőr.
- Az nagyon szép – így a tanító néni.
- És te, Móricka?
- Én, betörő?
- De miért?
- Hogy együtt játszhassak Pistikével.       
***
Olvasom Zelk Zoltán Féktávolságon belül c., prózai írásait tartalmazó kötetét. Úgy lehet, úgy járok vele, mint Pilinszkyvel, akinek jobban szerettem a prózáját, mint a verseit, jóllehet vannak köztük ragyogóak. És úgy járok, mint Bernáth Auréllal. Jobban szerettem a könyveit, mint a képeit, noha azok is kitűnőek.  
Zelk költő marad prózában is. Avagy ki más tud egy ilyen mondatot papírra vetni: „Fordítsd ki a percek üres zsebét. Hátha egyszer mégis kihull belőlük valami, és gurulni kezd, és te kíváncsian utánaszaladsz.”
És én most szaladok. Szaladnék, de szuszogok. Ezért aztán fogyózom. Hátha segít.
P.S. Találtam egy jó mondatot BG.-nál: „Nélküled az életem bezárt doboz. De csak neked van kulcsod hozzá.”  Mindenféle emberi viszonyra igaz.

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr3414534578

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása