Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2019.03.08. 19:42 emmausz

Isten tenyerén

Van, aki életével bizonyítja, hogy Isten a tenyerén hordozza. Aki boldog, mert megtapasztalja, hogy életét az Isten minden vonatkozásban elrendezi. Elrendezi, miként az öttusázó Balczó Andrásét. Ilyen valaki Vörös Győző egyiptológus régész. Tegnap este egy kiadós műszak után pihenésképpen bele akartam olvasni a vele készült interjúkötetbe. Csakhogy nem tudtam letenni. Végigolvastam. Élete megírt szakasza keresztény sikertörténet. Az értelmiségi családból származó gyerek kora ifjúságában eltökélte magát, hogy az ókor történéseivel kíván hivatásszerűen foglalkozni. Életeseményei mind egy irányba lökdösték. Kitüntetett szerep jutott benne lelkivezetőjének, az ő ifjúkorában huszonnégy éves papnak, a későbbi püspök Bíró Lászlónak. Ő mutatja meg neki a pécsi dóm alatti feltárás alatt álló római relikviákat, s adja értésére, hogy egy országot alkottunk abban a korban Rómával, Egyiptommal a Római Birodalom részeként. ő adja penitenciául, hogy keresse meg Kákosy professzort. Kákosy kikérdezi, s másodmagával felveszi. Egyiptológust farag Vörös Győzőből, aki akkora pénzhez jut, ami arra elég, hogy egy teherhajón munkát vállalva eljut vágyai földjére, Egyiptomba, Kairóba. Utóbb Kákosy kapcsolatai révén ásatási engedélyt szerez. Munkájához nem igényel állami támogatást. Zömmel magyar vállalkozók segítik anyagilag. Hamar aranykincsre lel, és feltár egy kettős stílusban készült templomromot. Odáig tart élettörténete, hogy Cipruson felkérik egy ásatásra, jól megfizetik, és családostul készül az utazásra, Ciprusra, ahol egy gyönyörű kertes szolgálati házat bocsátanak rendelkezésére.   
Magáról szerényen mesél.
Megtudjuk, hogy zenei tehetsége volt,
megtudjuk, hogy gondolkozása célorientált.
Megtudjuk, hogy sikeressége láttán elindult a szakma sárdobálása rá, de szerencséjére nem itthon vezetett ásatást, így minden vád alaptalannak bizonyult. Az MTA vezetése is igaza mellé állt, így ejtették koholt vádjaikat ellenfelei.
Megtudjuk azt is, hogy ő soha senkire nem mondott rosszat, ilyen a természete.
Megtudjuk, hogy építészmérnöki diplomát is kapott egy előadása színvonalas volta kapcsán.
Hogy ma mi van vele, nem tudom. Ami a kötetkébe került, annak alapján azt gondolom, hogy csakugyan szerencsés flótás ez az ember.
Érdemes jó stílusban előadott életvallomásával megismerkedni.
A kötet címe: Millió évekre született. Kairosz kiadó.  

komment


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr8814678050

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása