Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2019.04.21. 09:16 emmausz

Alleluja = Áldjuk az Urat!

Laci atya (Varga László pp, Laci sógor):
Alleluja! Engedjük megtörténni, ami már megtörtént személyes húsvétunkkor. A keresztségünkben örök életet kaptunk. Elkezdődött a mennyország bennünk. Mire várunk? Gyakoroljuk!”
Ezt találtam a FB-on ma reggel, amikor elkezdtem keresgetni valamiféle kapaszkodó után, amire felfűzhetem mai posztomat. Keresgettem, mint a gyerekek a kerti fűben nyuszinyomok után kutatva. Az elmúlt években készült húsvéti felvételeim egyikén jól látszik a csokin nagy betűs felirat: PALEO. No hiszen! Ez már a 21. század.
Találtam még a FB-on II. J-P. pápa szellemében készült húsvétköszöntő mondatokat több tucat nyelven.
T. felrakta a Pilinszky-verset, aminél nehéz alkalmasabbat találni.
Most nem találkoztam viszont a szovjet-orosz anekdotával, ti. hogy a pártgyűlésen-kongresszuson ortodox-húsvétkor a páttitkár feláll és kijelenti: Hrisztosz voszkresz.  A gyűlés résztvevői habozás nélkül rávágják: Voisztinu voszkresz!
Tegnap vásároltunk.  Mondom T-nek: Íme, az ajándék: Neked Ambroxol, nekem Strepsils. Az Ambroxol biztosan hatásos köptető, mert van a nevében X-betű.  
Visszatérve a húsvéthoz, próbálom követni VL fenti lélegzetelállítóan meghökkentő és mégis igaz mondatát. A Feltámadott jóvoltából teljes biztonságban élhetünk a jövőnket illetően. Élje, éljen, éljen, és éljünk mi is. Tényleg, mire várunk?
***
Készítettem egy képet a fény-liturgiáról. A templomkánkban már mindenkinek a kezében gyertya ég. Szerencsésebb lett volna a kórusól fotózni, hogy valamennyi fénypont előjöjjön. A kép félhomályban álló embereket mutat, akik mintha attól tartanának, hogy lecsöpög a gyertyaviasz.
Mehr Licht!
Mire várunk? Gyakoroljuk – mondta főpásztorunk.
Örvendjetek, vigadjatok, mert ím, az Úr feltámadott…  énekeltük 52 éve a húsvéti beatmise kivonulási énekét. Oh when the Saints go Marching in… dallamára írt szöveg a beat-mise menedzselésén fáradozó Zöldi Sándor(†) abonyi plébános munkája. Ide másolom, mert jól kifejezi az ünnepet:
1.Örvendjetek, vigadjatok,
mert ím, az Úr feltámadott,
Szent hitünknek ez ad új erőt.
Íme, igazat mondott!
2.Hiszem Krisztust, boldog vagyok,
hisz ő az élet Szent Ura!
Hiába tör reánk a gonosz,
nincsen rajtunk hatalma!
3.Hadd zengjen hát vidám dalunk,
győzelmes húsvét ünnepén!
Ha hű leszek hozzád, ó, Uram,
véled feltámadok én!
4.Hozsanna száll (Halleluja), szent glória (Halleluja)! 
Szívünk csak néked énekel.
Feltámadt Jézus, Isten Fia,
végy magadhoz égbe fel!
A dolog érdekessége, hogy a youtube-on érsekvadkerti katolikus, nagybányai baptista, és egy Napraforgó nevű gyermekkórus előadásában is meg lehet hallgatni, egyik helyen mint „népszerű ifjúsági dal” szerepel a műsorban.
Hát mi örvendtünk és vigadtunk ... 47 éve is, mert ezen a mozgó ünnepen tartottuk lakodalmunkat.
Akkor még nem tudtuk…
Hogy mit nem tudtunk?
Semmit se tudtunk.
Azt se, ami jó volt,
azt se, ami rossz volt.
(életszerű volt – életszerű van – és életszerű lesz).

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr2414777626

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása