Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2019.05.01. 13:09 emmausz

Fogyások és gyarapodások

Nem jött át a javítandó kötet.
Vettem hát a szokásos FülesBagoly keresztrejtvény füzetet, amely szokásosan olyannyira hibás, hogy olvasása is rejtvényfejtésszámba megy.
De ha már…
Elvettem egy könyvet a könyvmegállóból.
Móra-kötet 1934-ből.
Meg aztán vettem egy derékövet is, merthogy útközben elhagyott a régi.
Azért nem jöttem zavarba.
Napom május elsején.
Reggel munkás Szent József, az ácsok, asztalosok védőszentje ünnepe. Gimiben politechnikán osztódtunk. Voltak asztalosok és lakatosok. Én utóbbi voltam. Osztálytalálkozón rendszeresek voltak a lakatos-asztalos meccsek. Utoljára (vagy jó tíz éve) 4:3-ra elporoltuk őket. Rúgtam egy gólt, és majdnem kileheltem a lelkemet.
Azóta nem hiányzik a focizás.
Ki is a lakatosok védőszentje?
- Szt. Péter apostol, vértanú (†67). Az isteni Mester e szavakkal fordult hozzá: „Neked adom a mennyek országának kulcsait”. (Mt 16,19) Kulcsokkal ábrázolják. Védőszentjeik még: Szt. Baldomér (lakatosinas volt), Szt. Lénárd, Szt. Eligius, Szt. Bonaventúra.
Tovább is van:
- Katolikus írók, újságírók védőszentje: Szalézi Szt. Ferenc hitvalló (1567–1622). Szavojai vallásos szülők gyermeke. Sok ismeretet gyűjtött, míg pap, később püspök lett. Filóteáján kívül Levelei ismeretesek, írása közben gyakran égi segítségért esedezett. Képein átszellemült arcával gondolatokba mélyed. Jobbjában toll, baljában Filótea című műve látható.
- Volt kereskedőként Alamizsnás Szent János apát segíthetett volna.
- A különféle nyavalyáknak is megvan a maguk védőszentje. Sokan vannak, miként a betegségfajták is. Nem sorolom őket.

***
Akkor még egy tűrt kategóriájú vicc a FülesB.-ból.
Ács tanuló szitkozódik:
- A fene enné meg ezt a nyamvadt lécet! Már harmadszor vágok le belőle, de még mindig rövid!
És hogy ne legyen magányos, egy régi viccet társítok ide a hasonlóság okán. Anyám mesélte ötven éve.
- Mondja, szomszéd, hogy lehet az, hogy a kend lova olyan szép kövér. Az enyém is annyit eszik, amennyit csak kap, mégis nem kövér.

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr9114797720

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása