Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2019.06.02. 05:22 emmausz

Blog-dolgok

Hajnalban átböngésztem néhány blogot. Megvan mindnek a karaktere. Az egyiket nyiff-nyaffnak hívnám, mert folyamatosan arról mesél, hogy miféle kellemetlenségeket okoz neki a környezete, saját egészsége, stb.
A másik írója kapott egy kismacskát. Igazán nehéz megmondani, ki írja most a blogot, ő vagy a macskakölyök – karmolja. Naponta készül róla kép, és a róla készült fotók uralják a terepet. Könnyű neki, mert a maga módján formás a kis állat – és nincsenek személyiségi jogai sem.
Egy harmadik blog időről időre témákkal bombáz többünket. Most a szerelem a téma. Kötetet lehetne összehozni róla, de nem biztos, hogy akarom.
Még gondolkozom rajta.
Vannak aztán kifejezetten fotós blogok is. Egymás képeit favorizálják, vagy éppen nem. Kritikus hangon elemzik, hogy miért nem felel meg egy-egy felvétel a fotósszakmában elvárt sztenderdeknek. Kerülöm, hogy képet tegyek fel erre a lapra. A magam útját járom, és éppen azt akarom ábrázolni, amit, és úgy, ahogyan. Nekem senki ne mondjam meg, hogy a kép hangsúlyának melyik képmezőre kell esnie, stb. Egyebekben nincs ínyemre a sok túlszínezett, vagy sasszemmel készített, mesterkélt beállítású fénykép.
Van aztán egy olyan általam olvasgatott értelmiségi blog, amelyiknek írója választékosan beszéli el, hogy miért került megint spleenes-világfájdalmas hangulatba. Élete folyamatos küzdelem a depresszió ellen.
***
A Hableány hajó elsüllyedésének oka egy fizikus szerint a Bernoulli-törvény figyelmen kívül hagyása volt. A két hajó között nyomáscsökkenés állt be, a kicsit magához szippantotta a nagy tömegű. Igazat adok neki. Ugyanezt tapasztalom a sztrádán, kamionok előzésekor. A kamion mellől kilépve ellen kell kormányoznom az autót, mert érzékelem, hogy magához akar vonzani a kamion.
***
Gyerekkoromban nem tartozott a tűzoltó szakma a tiszteletet parancsolók közé. Nehéz tudni, hogy pontosan mi miatt. Az amerikai filmeknek köszönhetően a tűzoltók szuperhősök, követendő példaképek. Domi unokánk természetesen tűzoltó szeretne lenni, de úgy látom, hogy Csia unokája, Isaac is vonzódik a szakmához.
Hajrá!

 

            

komment


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr8914874270

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása