Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2019.07.28. 13:56 emmausz

Villám – áradások

Éjszaka az ablakunkkal szemben, gyanítom, hogy tőle alig 10 méterre hatalmas fényű villám csapott a földbe. Csukott szemünk mögül is láttuk, olyan fényerővel csapott le, és azonnal emberfeletti dübörgéssel csattogott a mennydörgés. Az itt eltöltött harminc év során ez volt a második nagyon közeli óriásszikra. Ám akkoriban ritkák voltak a heves esőzések, most pedig gyakran, szeszélyesen és kiszámíthatatlanul zúdul az eső, a jég. Mintha a világ békétlenségére reflektálna az ég.
A Nyugat-Európára telepedő tartós kánikula is gyanús. Mintha előre vetítene egy, a civilizációnk megsemmisítésére törekvő tendenciát.
Avagy mire utal a kiszáradt folyómeder, amelyet Loire-nak neveztek korábban.
Avagy mire utalnak a grönlandi gleccserolvadások.
Igaz, hogy mi is ráduplázunk a természet megbokrosodására.
Elég arra gondolni, hogy a Föld eltartóképességének idei szeletét tegnapra elfogyasztottuk közös akarattal. Remélem, hogy inkább mások akaratával. Magam nem szeretnék azok közé sorolódni, akik idő előtt felfalják mások elől a Földet, akik felfalják saját unokáik elől is az élet lehetőségét.      
Tegnap mondta el a magáét OV a Tusványoson.
Azonnal megjelentek a kritikák a beszéddel kapcsolatban.
Egyrészt, hogy nem mondott semmit.
Másrészt, hogy nem lehet érteni, amit mond.
Harmadrészt, hogy nem beszélt a klímaváltozásról.
Hát magam is meghallgattam.
Jelentem, tartalmas beszéd volt (helyenként még humoros is).
Lehetett érteni, egy kitételt kivéve, egy Németh László-idézetet, amelyről OV is megállapította, hogy meglehetősen homályos az értelme. Mégis valahogyan a lényeget mondta.
A klímaváltozásról tényleg nem beszélt. Azért hadd jegyezzem meg, hogy miért is kellett volna róla beszélnie? Eleget beszél róla Áder János államelnök.
Miért is kellett volna róla beszélnie?
Hogy belekössenek Paks II.-be, akik szeretnek kötözködni?
Lehet ellenvélemény persze, mert miért ne? De hadd írjam ide, Franciaországban ismereteim szerint 146 atomerőmű üzemel. Még soha nem hallottam, hogy valaki nekimenne a francia gyakorlatnak.
Most tiszta, vagy nem az atomenergia-termelés?
Most tiszta, vagy súlyosan környezetterhelő a napenergia felhasználásra való átállás.
Most tiszta vagy sem az elektromos autók akkugyártásának elterjesztése?
Csupa magas labda, csupa megválaszolatlan kérdőjel.
Csupa költői kérdés.  
Ébresztő!
Kyrie eleison, Christe eleison, Kyrie eleison!

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr814983616

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása