Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2019.08.25. 22:09 emmausz

Felőlem nézve

Jöttmentek? Ma reggel olyan kezdőima hangzott el a misén, amely aktualitásával hatott rám. „Szent lakóhelyén az Isten lakást ad az egyetértőknek. Bátorságot és erőt ő ad népének.” Ezek után vonatra ültünk, és kitelepültünk P.csabára, hogy együtt legyünk és amennyit tudunk, segítsük a költözködőket. A gyerekek felszabadultan futkároztak a kertben. A hinta a helyén, a labda továbbra is kedves játékszerük a fiúknak, de minden más is, ahol megvívhatnak egymással. Terem a paradicsom, terem a mezei poloska. Azt tapasztaltam, hogy egy málna, egy poloska. Mindent megmásznak, s elveszik az ember kedvét attól, hogy a formás és illatos terméshez hozzányúljon.
Magunkkal hoztunk egy régi családi feszületet. Találtam a konyha falán egy korábban beütött szöget. Oda függesztettem fel a keresztet. Így egészíti ki egymást, a régi és az új.
A ház napról napra csinosodik.
A fiatalok szent türelmetlenségét azzal próbálom oldani, hogy birtokon belül vannak, és előttük az élet. Elég nagy ahhoz az ingatlan, hogy egész életükben munkát adjon nekik.
Meglátogatták őket a kertszomszédok. Jó benyomást adott az egy éve ott lakó házaspár. Kiderült, hogy létezik megbízható iparos és nem is egy, akire lehet számítani, és aki megfelelő színvonalon munkálkodik.
Az időjárás ma kegyesebb volt hozzánk, mint tegnap. Jobbára felhős maradt az ég, csökkent kissé a hőmérséklet, dörgött és villámlott és valahol nagy zuhé lehetett. Mi alig kaptunk belőle néhány cseppet. Ez bizonyos mértékig jó is volt, mert elkerült a záport követő dunsztos meleg. Így tértünk haza.
Napok óta VP-ék háza mellett jövünk el. HE is a környéken lakik. Már invitált, hogy látogassuk meg őket. Házukat jó húsz évvel ezelőtt láttam utoljára (és legelőször is), amikor épült.            
Isten lakást ad az egyetértőknek. Bátorságot és erőt ad népének.
 Ámen.
Jól van ez így.

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr3515024384

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása