Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2019.11.19. 04:53 emmausz

Kár, hogy...

- Józsi, hány gombócot tudsz megenni éhgyomorra? – kérdezi Jancsi a barátjától
- Legalább négyet.
- Haha. Tévedsz. Csak egyet. A többit már nem éhgyomorra eszed.
Pap Jancsi, a poénlövő meghallva a viccet maga is el akarja mondani.
- Móricka, hány gombócot tudsz megenni éhgyomorra?
- Hármat.
- Kár. Ha négyet mondtál volna, lett volna számodra egy jó viccem.
***
Az egésznek az ad aktualitást, hogy egy angol nyelvű FB-bejegyzés szerint a NASA megerősítette azt a korábbi kutatói állítást, miszerint nem emberi tevékenység következtében jön a klímaváltozás, hanem a Nap okozza. A Föld pulzáló módon egyenetlen pályán közelíti meg a Napot. Mostanában túl közel kerül hozzá, illetve távolodik el tőle. Másfelől a föld tengelyében is beáll időnként egy kisebb elmozdulás, és ez a kettő okozza az időnkénti szélsőséges időjárást, és az akármekkora mértékű felmelegedést. A cikkíró még hozzáteszi, hogy a klímaváltozással a baloldal riogatja eredményesen a népeket.
A cikkel csak az a baj, hogy egyesek HOAX-nak nevezik, mivel régóta kering az interneten. A nagyobb baj vele az, hogy másfelől álhírnek nevezik, aminek semmiféle tudományos alapja nincs.       
Magam nem tudok érdemben beleszólni a vitába. Trump elnök kiáll a klímaváltozáshoz semmi közünk-verzió mellett. Az EU pedig a klímaváltozás megállítására, legalábbis mérséklésére agitál.
Ha csakugyan a Nap okozná, akkor kísértetiesen hasonlítana az óegyiptomi történetre, ami arról szól, hogy a napfogyatkozást a papi rend előre kiszámította. Amikor bekövetkezett, hókuszpókuszokkal próbálta alátámasztani, hogy hatalma van a nap eltüntetésére, illetve elővarázslására, amennyiben a nép hódol a papok előtt. A nép hódolt, a Nap pedig előbújt annak rendje és módja szerint.
Ha igaz lenne a NASÁ-nak tulajdonított megfigyelés, akkor se ismétlődne meg az ókori „csoda”, mert a pulzusváltás belátható időn belül nem valósulna meg. Így az emberi beavatkozás eredményességével érvelők elesnének a „na ugye, megmondtuk” győzelmi felkiáltásának a lehetőségétől. Hol lesznek már akkor ők, hol leszek már akkor én, ha egyáltalán túl lehet élni a felmelegedést.
***
Ma  megérkezett két összerakható fotel (román), egy összerakható asztali lámpa (kínai), egy hosszú fa lerakó (orosz) és egy fém lerakó (kínai). A meglévő lengyel kanapé társaságában kell jól érezniük magukat. Két markos legény szállította az emeletre a bútorféléket, és két kevéssé markos valaki, feleség és én állítottuk össze a lapra szerelt foteleket stb. Filmezni kellett volna bennünket, ahogy öregesen birkózunk a combos darabokkal: Kitűnő témát szolgáltattunk volna egy karikaturista számára.
Meg is jegyeztem, hogy csak annak örülök, hogy nem karácsonyfát kellett lapra szerelt állapotából életre keltenünk.
Ugye, tudja mindenki, hogy milyen az IKEA-karácsonyfa? Külön egy dobozban a kóró, egy másikban a ragasztó. Egy zacskóban pedig a tűlevelek.   
***
Dal a receptkiváltásról
Van szatyromban minden jó,
Amlodipin, Valsacor,
Atorva és Diovan.
De hogy ebben mi jó van...?

 

 


Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr7815312902

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása