Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2019.12.22. 07:37 emmausz

ma még folytatom

Ma még utoljára folytatom a Sarah bíboros könyvéből (Esteledik, a Nap már lemenőben) szemezgetett gondolatok ismertetését.
- Benedek pápa mondta: „mélységes rokonság van a kommunista délibáb, a náci őrület és a között a demokratikus liberalizmus között, amelyet ma ismerünk. E három ideológia az ember boldogságát szándékozik megvalósítani, ha akarja az ember, ha nem. A kommunizmus és a nácizmus találta fel a haláltáborokat, a liberális demokrácia ideológiája a médiát használja üldözésre és az ember átnevelésére egészen kicsi korától kezdve… Ezek olyan ideológiák, amelyek azt képzelik magukról, hogy ők az emberiség egyetlen politikai, gazdasági és társadalmi vonatkozási pontjai. A keresztények ezért mindig szálka lesznek ezeknek a totalitárius rendszereknek a szemében.
- Szent Ágoston: „Ha elvesszük az igazságot, mivé is lesznek az államok? Nagy rablóbandákká.”
- Sarah: A demokratikus társadalomnak szüksége van tartalomra: jogra, közjóra, különben a semmi köré szerveződik.
- Minden katolikus közösségnek üzeni: Közösségeinknek úgy kell alakulnia, hogy ne elégedjenek meg azzal, hogy Istennek helyet adjanak, hanem őt kell  középpontba helyezni…
- Ha nem aszerint élünk, amit hiszünk, akkor oda jutunk, hogy aszerint fogunk hinni, amint élünk.
- Jézus azt mondja nekünk, hogy ti vagytok a föld sója, nem pedig a föld cukra!
- A mi vonatkozási pontunk nem ez a világ: hazánk a mennyben van. Krisztus pedig a szegletkő.
- Mit tegyünk?
- Az egyháznak békésnek és derűsnek kell maradnia mindazon hatalmakkal szemben, amelyek összefognak, hogy nevetségessé tegyék.
- Amíg bárányok vagyunk, győzni fogunk, még akkor is, ha számos farkas vesz körül minket: sikerül győznünk. De ha farkassá válunk, minket győznek le, mert meg leszünk fosztva a Pásztor segítségétől. (Aranyszájú Szt. János)
- A cseppfolyós ateizmus sajátossága a hazugsághoz való alkalmazkodás. Ez korunk nagy kísértése. Ne hagyjuk magunkat becsapni., Ne szálljunk szembe ezzel az ellenséggel. Mindig ő győz. Ha támadjuk, beleragadunk a finom kompromisszumokba. Mi rábízzuk magunkat Istenre amiatt a világosság miatt, amit ő birtokol, és nem amiatt a világosság miatt, amit én birtoklok.
- A hazugság és a vetélkedés által megrontott világ haldoklik. Csak a hit hozhat békét neki.
- Ha a keresztény hűséges akar maradni, alázatos büszkeséggel kategorikus nemet kell mondania az újpogányságra, mely Krisztus ellen jött létre.

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr9715362056

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása