Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2020.04.03. 15:10 emmausz

A nap betűz, engem meg elűz – az erkélyről

Elfoglaltságaink mennyisége erősen elcsökkent. Tücsi még csak főz, ha kell, mos és tereget, gondolkodik, hogy szükségünk van-e valamire a boltból, de amire igazán szükségünk volna, az nem kapható a boltban. Mint mindenki, aki megértette, hogy a bezárkózás fontos és a karantént vállalja, mi is itthon gubbasztunk, és mossuk a kezünket. Korlátozom tévénézési affinitásomat, próbálok olvasni, bár kevés ínyemre való könyvünk maradt. Az is megeshet, hogy beszűkült az érdeklődési köröm.
Délután aztán – tudomásul véve a melegedő időt – megkértem feleséget, hogy miként fél évszázada, ezúttal is legyen a borbélyom. Ráállt.
Én hoztam az ülőkét, ő meg az ollót. Nekilátott, pontosabban nekem látott. Ez alkalommal elfelejtettem elmesélni a Goldberger festékkonyhája borbélyának, Pocsainak az esetét, aki egy üveg kocsisborért megnyírta műszak után a kollégák haját az öltözőben. A tisztálkodók nem felejtették el soha megjegyezni, hogy „Pocsai, sz*k a munkájára”. És bármilyen hihetetlen, mindig jó kedvre derítette a melósokat a benyögés.
A történetet nem meséltem el, de nem is baj, így elkerültem, hogy megkapjam: „Már százszor elmesélted”. Viszont most megköszöntem a hajnyírást.
Gyors zuhanyozást követően kiültem az erkélyre a napra, hogy leszáradjon ritkás hajam. Láttam, ahogy egy rendőrautó lassú tempóban elhalad a Városfal utcán, ellenőrizve, hogy a kijáráskorlátozásnak megfelelően viselkedik-e a nagyérdemű. De egy kocogón kívül alig volt valaki a réten, olykor kutyaátmozgatók.
Ami feltűnt – életemben először –, hogy a nap áttör a hajkoronámon, és égeti a kopaszomat. Nosza véget vetettem a napenergiával működő hajszárításnak, mert egy esetleges napszúrás igazán nem hiányzik ebben az egészségügyi kavalkádban.
Olvasom Fekete  István Karácsonyi látogatók c. novelláit. Rövidek, s csattanósak. Hamarabb rájövök, hogy mi a slusszpoén, mint az O’Henry-novellák esetében. Ízes nyelvhasználatáért szeretem Feketét. Arra kíváncsi volnék, hogy a szerző ma ugyanígy írna-e, mint annak idején.
Alig hiszem.
Most 15 óra van. Két óra múlva távmisét, benne távprédikációt mond a tévé és az internet nyilvánosságát megragadó ferences szerzetes, Böjte Csaba. Ahányszor hallgatom, megszólítva érzem magamat.
Aki teheti,
jól teszi, ha önmagát
kiteszi
ennek a pozitív kisugárzásnak. 
Itt:
https://www.magnificat.ro/portal/index.php/hu/

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr7215587668

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása