Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2020.04.09. 03:58 emmausz

Csendes nagycsütörtök

Az Eucharisztia alapítását nagycsütörtökön ünnepeljük. Előtte szerdán tán egyetlen jelentősebb esemény történt. Iskarióti Júdás megígéri a főpapoknak, hogy 30 ezüstért a kezükre adja Jézust. 30 ezüst kb. egy havi átlagos bér lehetett. A dolog megtörtént visszavonhatatlanul.
Nagycsütörtökön pedig a cenákulum termében Jézus először kötényt vesz magára, s elvégzi a rabszolgák munkáját, szolgáló szeretete jeleként megmossa tizenkét tanítványa lábát. Majd elkölti velük a vacsorát, s ekkor alapítja az Oltáriszentséget, kijelentve, hogy a vett kenyér az ő teste, a bor az ő vére, és végrendelkezik (testamentum) mondván: ezt cselekedjétek az én emlékezetemre. Igazából ez az első miseliturgia.
Mivel elővételeztem három adagban, hogy milyen események követték egymást az Olajfák hegyén a vacsorát követő éjszakán, elég itt megemlítenem, hogy a több órás kegyetlen rákészülés után Jézust elfogja a templomőrség, s már a kihallgatásra is megkínozva viszik: szöges övvel övezik, rángatják kötéllel ide-oda, a lehető legdurvábban bánnak vele. Tanítványai elfutnak, Péter megtagadja, rá pedig halált követelnek. De ez már péntek hajnala, reggele, délelőttje.
***
Böjte Csaba miséjén kifejtette, hogy jó oka volt a történelmünket felbolygató COVID 19 vírusnak a megjelenésére.  Az első vh-nak jószerével a spanyolnátha vetett véget. Ha napjaink elhatalmasodott békétlensége 3. vh-nak tekinthető, akkor várhatóan rövidre zárja az egymásnak fenekedők törekvéseit a pandémia.
Jól tesszük, ha magunkba szállunk, mielőtt még nagyobb baj történne.
Volt itt már cunami,
voltak gyilkos hurrikánok,
globális a felmelegedés,
nagy földrengések,
félkontinensnyi bozóttüzek.
Mi kell még, hogy észre térjünk?     
***
Egy humoros meteorológiai jelentés szerint
HÚSVÉTRA SZÉP KIRÁNDULÓIDŐ ÍGÉRKEZIK. MINDENKI MARADJON OTTHON!
***
Nem humoros meteorológus terjeszti, hogy Csernobilban erdőtűz keletkezett és a radioaktív áramlat felénk tart (a dőlt betűs hír megerősített. Origo:Korábbi közlések szerint Volodimirivkánál, a tűz kitörése után közvetlenül a tűzfészekben mértek átmenetileg megemelkedett sugárszintet.”

Higgyem, vagy ne higgyem?
Kinéztem az erkélyről.
Még mindig szuperhold.
Kedves kamerád!
Használd a kamerád!
s ne hagyd el a kamarád!

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr9915599982

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása