Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2020.04.18. 04:21 emmausz

Írás az írásról

Belebotlottam Kosztolányinak egy épületes megfogalmazásába. Azt írja: „Minden írás, amely mögött nincs az egész élet titka, értelmetlen.” (Pesti Hírlap 1934. 11. 18.) Elgondolkozom szavai értelmén. Nemrég idéztem, hogy a Biblia egésze a Krisztusról szól. Valamiféleképpen összefüggésbe hozható vele. 
Egykori magyartanáromnak is volt egy meglehetősen alapvetőnek számító kijelentése: Egy fogalmazás minden mondatának a címről kell szólnia. Talán ezért is van az, hogy általában a posztok megírásának a végére hagyom a cím adását. Nemegyszer pedig, az eleve megadott címet megváltoztatom, mert az eredetileg megfogalmazott témától elkanyarodik a leírt szöveg.
Ha becsületes akarok lenni, akkor a Kosztolányi-féle megfogalmazást magamra is alkalmaznom kell, annál is inkább, mivel egy másik szentencia szerint, aki feleslegesen veszi igénybe más idejét és türelmét, az más aljasságokra is képes.
Az előzőek megfontolása dacára el kell fogadnom azt is, hogy a húsvét után örömteli időszaknak kell következnie („mér mindig csak a rosszat” – illetékes elvtárs), s az öröm egyik megjelenési formája nálam a humor. Olykor belőlem is fakad, de bőven merítek a többiekéből.
Tegnap sütötte el Böjte Csaba:
- „Édesapámnak könnyű volt, mert elvette édesanyámat – mondja az egyszerű legény –, de én egy vadidegen lányt hogy vegyek el feleségül?”
VD pedig ezt:

„A fényképészetbe betér egy matektanár.
- Szeretnék erről a filmről képeket csináltatni.
- 9x13?
- 117. Miért?”
       

Meg ezt:
Öregasszony férjéhez: – Emlékszel, Béla, eljegyzéskor te nem a Facebookra tettél fel, hanem a szalmabálára.
…és egy retro, amiért óvatosaknak kell lennünk ma is a közzétett anyagokkal kapcsolatban:
- Igaz-e, hogy Moszkvában Mercedeseket osztogatnak?
- A hír igaz - közli a jereváni rádió -, azzal az apró korrekcióval, hogy nem Moszkvában, hanem Leningrádban, nem Mercedeseket, hanem Zsigulikat, és nem osztogatnak, hanem fosztogatnak.

 

 

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr1115620542

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása