Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2020.04.24. 03:19 emmausz

Rendhagyó idők

Visszatérő témám leírni olyan történéseket, amelyekkel korábban nem találkoztam életem folyamán. Persze írhatnád velem vitatkozva, hogy ilyen minden pillanat, mert 2020. április 23. csütörtök még sose volt, és igazad is volna.  Mégse erre gondoltam csütörtökön, hanem arra, hogy M. fiunk születésnapját ilyen bizarr körülmények között még soha nem ünnepeltük. Isten éltesse a 33+3 évet megélt embert.
Nincs fülhúzás, nincs személyes ajándékátadás, nincs közös házi torta- és süteményevés, de még franciakrémes sincs, amit nekem szoktak hozni.
Nincs a lakást telenevető unokasereg, nincs hazajövő apa, nincs: Mit hoztál? – kutató tekintet.
Nincs ováció, amikor nyílik az ajtó.
Van mezőgazdasági kisgép, hogy könnyebbé legyen a kertművelésük, van náluk gyerekzsivaj, van simogatható nyuszi, van nagyon okos telefon, ami mindezt megmutatja, de mégsem az igazi a virtualitás. Mindez azért, mert
van koronavírus veszély.
Amikor ő született, már nem laktunk Kispesten, de még nem Zuglóban s pláne nem Aquincumban, hanem a nyóckerben. Azt lehet mondani, hogy az utcánkban született, mert mind a lakás, mind a klinika a Baross utcában volt.
Lábjegyzet: Soha ezelőtt nem gondoltam rá, hogy a Baross u. Baross Gábor minisztertől kölcsönözte a nevét. Ha kérdezted volna, hogy ki volt Baross, megmondtam volna, s mégse jutott soha eszembe, hogy az utcanév kapcsán a személy nevére asszociáljak. Így működünk mi, emberek. Így működöm én is, aki szintén a Baross utcai klinikán sírtam fel valaha földi létemben először.
Befejeztem Camus Pestisét. A regényben meglepve olvasom: „április 18.”, tehát a regénybeli fertő is tavasszal indult, amikor a koronavírus terjedése is. Aztán olvasom, hogy már-már vége a járványnak, amikor a főhős, Rieux  jó barátja mégis beteg lesz, és a közben már kidolgozott vakcina sem segít rajta. Az utolsók egyike, akit elvisz a járvány, aminek közel egy évig az árnyékában élt, óvakodott visszafogottan. Rosszabb lehet, mint azoknak, akikkel a halál tömegesen végez.
Most is két változata terjed a pandémia lecsengésének. Az egyik szerint csakugyan vége lesz a fertőzésveszélynek, a másik szerint nem. Velünk marad, mint egy hűséges kutya, és bár a tömeges halálozást kikerüli a társadalom, de hosszan elnyújtva tovább szedi áldozatait a virnyák.
Eh, mit!!!
***
A nap híre: A Vatikán a Budapesti Eucharisztikus Kongresszust egy évvel elhalasztotta a járványhelyzet miatti kiszámíthatatlanság kockázata miatt.
*** 
Beszéljünk most igazán békés témáról. Pl. hogy miféle szép zene szerezzen néhány perc örömet annak, aki hajlandó néhány percre kitenni magát egy értékes muzsika hatásának. Legyen ezúttal pl. a Pastoral (Pifa) Händel Messiásából.   https://www.youtube.com/watch?v=mnTQo3WS7rM   

 

komment


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr8215636598

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása