Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2020.06.02. 22:13 emmausz

Munka+osztás

E. a városban
M. nyúlketrecért ment
T. főz
L. ül a laptop előtt. On-line nyelvtanórája van.
R. mesél magának.
Én fotózom, sőt próbálok videót felvenni róla.
D. rajzol.
Ezt nevezem munkamegosztásnak. Olyan, mint a tesz-vesz város képe. Mindenki mozog, ügyködik, alkot, szétszed, „meg nem tudom, miféle…”, de nem áll meg egy percre sem.
***
Ma a tévében az elhízásról esett szó. Az orvoskutató szerint az elhízás tünet. Főleg a mikrobion-változás okozza. Pl. változást generálhat egy donor, aki az illető bélflóráját befolyásolja. Az okozó tényezőket kellene megszüntetni, és ez nagyon bonyolult. A bélflóra egyféle botanikus kert. Adott körülmények hatására egyes bélflórafajok elpusztulnak, mások megmaradnak. Ha mérgezők maradnak meg, gyulladást okoznak, s érrendszeri betegségeket, vérnyomás-problémákat okoznak.  A CRP értéket kell csökkenteni, amíg normális értékre nem megy vissza. Azt kell kitalálni, hogy mitől magas, és milyen hatásokra csökken. Függ attól, hogy mit eszünk. Hetente 20-30 féle bioterméket kellene fogyasztanunk, mert a tapasztalatok szerint gyógyító hatásuk van.
A terápiának személyre szólónak kellene lennie. Mást kellene ennünk, és mozognunk is. Életmódváltásról beszélt az orvos. Aki nem alszik eleget, pl. a transzatlanti pilóták, az ő átlagéletkoruk tíz évvel rövidebb a rendszeres alvókénál. Horkolás, stb. is számít, mert sínylődnek tőle a bélbaktériumok. Utóbb kialakul az inzulinrezisztencia. Étkezésváltoztatás kellene lassanként. 3 hetente 10%. Meghálálná a bélflóra, a kóros zsírsavak csökkennének, az inzulinrezisztencia is helyreállna.
A mozgásszegénység is káros. A feszültséget növeli a stressz, amely a dolgokkal való megküzdést segítené, de mozgás hiányában nem tud oldódni. Ha stressz ér, akkor vagy küzdeni kell, vagy menekülni. A természetben mindkét eset mozgással jár.
Ehhez képest naphosszat a tv és a pc előtt ülünk, ami önmagában igen káros. Fel kell tudnunk állni, s felejteni a mérhetetlenül sok negatív ingerhatást, amikkel ezek az eszközök terhelnek bennünket.    Emlegette a kutató még Atkins esetét, aki magán gyakorolta a hús-zsír diétát, és ráment az élete. Infarktus vitte el, s igen kóros egyéb elváltozásokat is találtak nála. Nem is merték évekig bevallani.  Végül kimondatott, hogy a dagadt ember áldozat, és nem elkövető. Ehhez képest sokszor kap hideget-meleget, jóllehet mint kimutatták, nagyon sok tényezője van az elhízásnak.
Ettől persze nem érzi magát az ember egészségesnek, de legalább részben felmentést kap a szakembertől. Egyszer 25, másszor 28 kilót fogytam. Utóbbi után ért a stroke. Brühühü.
***
Zene. Legyen egy szépséges és nyugodt zene viharos korunkban. Tárrega zenéje, az Alhambra.  https://www.youtube.com/watch?v=fwjX-m4LkYk

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr4215736950

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása