Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2020.07.01. 21:56 emmausz

Napi történések

Mint említettem, jobb fülem eldugult, olyannyira, hogy semmit se hallottam. A fülészete két hét múlva kaptam időpontot. A patikában meg olajos lazító sprayt. Ötödik napja fújdogáltam már fülkagylómba, s naponta egyszer megpróbáltam vízsugárral kimosni. Így ma is.
Egyik fecskendőt töltöm vízzel a másik után.
De semmi.
Majd egy újabb adag víz mellé hozzágondoltam: Pio atya, segíts!
És siker koronázta testi-lelki erőfeszítésemet.
Mondhatod, ez azért van, mert jó szögben tartottam a pravazt.
Mondhatod. hogy elkeseredésemben erősebben nyomtam a vizet a fülembe.
Mondhatod, hogy segített a szent.
A tény az tény.
Jól hallok eddig néma fülemmel is. Hála neki, és hála Istennek!
Kicsit analóg Varga püspök történetével, aki elmesélte, hogy a patikában készült kenőccsel kenegették házi betegük felfekvését. A szokásos adagért jelentkeztek a patikában. A gyógyszerész átadás közben megjegyezte: Itt a kért kenőcs, bár alig ér valamit. Aki érte ment, kissé meglepve válaszolta:
De segít. Szép lesz tőle a beteg bőre. Amíg kenjük, imádkozunk, hogy tisztességgel hasson.
Mire a patikus: Ja, imával? Úgy már más.
***
Ma a hőség ellenére légkondimentes autónkba ültünk, s felkerestük az üzletközpontot ezért meg azért: részemről leginkább azért, mert megjelent a havi rejtvényújság.
Benne szakállas viccek, meg harmatgyengék. Egyetlen olyat találtam benne, amit érdemesnek ítélek arra, hogy megosszam. Így szól:
„Amikor megszülettem annyira meglepődtem, hogy szóhoz sem jutottam vagy másfél évig.”           
Ez az élet egyik vége. A másikról VD számol be blogjában. Lefotózta 85 éves úszótársát, akit a felesége kórházba vitt, ugyanis nem ismeri fel őt már a férje.
***
Amerikában élő barátom, „Vargánya”, ma fejkamerájával végigpásztázta, ahogy háromnegyed órát biciklizik a környékükön. „Vele tartottam”. De vele tartok a „free jig saw puzzle” szemrontó kirakós játékban is.
Rákaptam.
Ma mégse sikerült egyiket kirakni.
Nem is sikerülhetett, mert a jobb alsó szögletbe való szelvényre két jelentkező volt, egy földbarna, és egy virágos sárga-zöld. Nem lehet mindkettő a jobb alsó sarokban. Hagytam a csodába a kirakásra váró cicaképet.       
***
Zene. Mivel hallok, élmény a zenehallgatás is. Ma stílusosnak vélem a misztikus Bingeni Hildegard egyik vesperás szerzeményét megosztani. Az apáca látomásban kapta a zenéket, ő csak leírta és betanította őket társnőinek. Éteri a zene. Pentaton jellegű, de nem az. Spiritus Sanctus.
https://www.youtube.com/watch?v=LJEfyZSvg5c   

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr9015977876

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása