Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2020.08.11. 03:03 emmausz

Egy kapcsolat alakulása

Váli Dezsőt az internet jóvoltából naplója jóvoltából évtizedek óta ismerem. Többek között Kata lányunk révén is. Ő és Deske lánya évtizedek óta barátnők. Mind a mai napig azok. Érdekes módon egymás életének egyes mozzanatai körvonalazódtak bennünk az elmúlt évek során. Hihetőleg én jobban ismerem Deskét, mint ő engem, mert naponta olvasom a naplóját.
Úgy adódott, hogy több-kevesebb gyakorisággal emailt váltottunk az idők során. Észrevételeim hol jónak bizonyultak, hol nem. A jók egy része bekerült Deske naplójába valamilyen tetszőleges betűvel jelezve. Pl. K. azt javasolja, hogy …
Én őt névvel szoktam idézni, amikor valami fontosat, igazat, közérdekűt ír.  
Eleven találkozásaink közül az első évtizeddel ezelőtt eshetett semleges területen. A Hermina úti kápolna előtti kertben árusította feleség a Szent István Társulat könyveit. Én vele voltam, Deske pedig eljött a misére gondolom H.-k vendégeként. Itt beszéltük meg lazán, hogy ki kicsoda. Én a Gy. papája vagyok, ő meg Zs. apja.
A második élő találkozásra az ő műtermében került sor. Jóvoltából választhattunk egy képet. S közben erről-arról kedélyesen beszélgettünk.   
A harmadik élő találkozó ma esett meg. D. elmondta, hogy a minap kezébe került egy jól olvasható Újszövetség, amely a zsoltárokkal és a Példabeszédekkel bővített kiadás. Valakinek még tegnap elajándékozta, remélve, hogy sikerül másik pld.-hoz hozzájutnia. Én felhívtam a figyelmét, hogy van egy példányunk, amit szívesen rendelkezésére bocsátunk. Ő pedig szívesen érte jött.
Emlékezetes beszélgetés alakult ki közöttünk. Nem csupán társalogtunk, hanem többnyire valami fontosról esett szó. Amit itt szeretnék rögzíteni, az tőle való. Azt mondta, hogy bajában éppúgy hálát ad az Istennek, mint ha valami jó történik vele. Ez nagyon megragadott. Elvileg egyszerű a dolog. Isten terve – Jézus terve –, hogy üdvözítsen bennünket. Életünk minden rezdülése azt célozza, hogy ez sikerüljön. Ilyen a háttere a miatyánk egyik mondatának: Legyen meg a te akaratod. Jézus másutt említi: „nem akarja a bűnös halálát, hanem azt, hogy megtérjen s éljen”. (Az örök halálról és életről beszél). Életünk minden pillanatában ez a vágya. Ezért a történések – a kellemetlenek s a kellemesek egyaránt – ezt a célt mozgatják jó irányba. Emiatt jogos és kívánatos, hogy minden ügyünkben hálát adjunk az Istennek. Ez nem szemforgatás, ha él bennünk a hit és a bizalom a Gondviselés iránt.
Ezt akartam elmondani. 
***
Zene. Egy dobszólóval akarom alátámasztani, hogy mennyire örültünk a jó ízű beszélgetésnek.
És ha már ezt választottam, egy kicsit Chuke O. hazatérését is ünnepelem vele.
Castilian drums Joe Morello (Dave Brubeck Quartet).
https://www.youtube.com/watch?v=EbR8G6YNuUM      

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr216127390

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása