Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2020.08.21. 19:31 emmausz

Várakozni szabad

Várom a hűvösebb időt, mert ki kellene mozdulnom, és nem csak akkor, amikor kötelező. Talán meg is teszem, mert az kevés, hogy eszem. A karantén, ebzárlat, vesztegzár, vagy amit akartok, a hírek szerint fölös kilókat eredményezett a polgárok többségének. Ezt látszik igazolni, hogy a kincstári tévében otthoni tornagyakorlatokra invitálnak az ahhoz értők.
Várom a tartalmas, jó könyvet. Még nem hagytam fel K. A. Porter Bolondok hajója c. kötet olvasásával, de fáraszt az a végeláthatatlan zöngicsélés, amibe folyamatosan belebotlok. (Vö. Steinbeck: Szerelemcsütörtök eleje.) Unalmaska, mondaná P. Nemeshegyi, és igaza is lenne.
Várom, hogy találkozhassak az unokákkal, hátha tudunk egymásnak mondani valamit, újat, érdekeset, vicceset.
Várom a híreket, hol legyen Tücsi születésnapja. Nálunk háziasabb volna szokott körülmények között, de kevesebben férünk el. Teremben sokan elférnek, de személytelen körülményeket biztosít. A gyerekek véleményét kértem, még nem jelentkezett senki, hogy ki mit javall. (Még ide-oda húz a szív…)
Várom a hó végét, s akkor újabb rejtvényözönnek állhatok neki.
Várom, hogy a jó fél éve szélvihar áldozatává lett könyvmegállót visszaállítsák a helyére. (Megvallom, fogyadozó reménnyel várom, mert Bús Balázs polgármester avatta, az utána megválasztott pm. – a fene tudja, hogy milyen okokból – dafke mást diktál. Nem igaz, hogy egy rozoga fémszekrényt fél évig sem sikerül rendbe hozni. Inkább nemakarásról lehet szó, aminek közismerten nyögés a vége.
Várom, hogy a vagyonelosztás emberségesebb legyen az egész világon.
Várom, hogy legyen meg az Ő akarata, miként a mennyben, úgy a földön is.
***
Valami azt súgja, hogy ne várjak semmit, hanem éljek. Itt és most éljem meg a jelen lehetőségeit a lehető legjobb minőségben. Hogy mi lesz, az kevéssé az én dolgom. Hogy addig mi lesz, azt meg nem tudom.
PS. Csakazértis: Várom a holtak föltámadását és az eljövendő örök életet, ámen. (in: Credo)
***
Zene. Legyen az ünnepre emlékezve a Rákóczi induló. Meglepett, amikor értesültem róla, hogy a francia komponista, Berlioz tette naggyá hangszerelésével. Betét a Faust elkárhozása c. darabban.
https://www.youtube.com/watch?v=z3ChJk6Qddg

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr8816172544

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása