Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2020.08.23. 22:05 emmausz

Megérkezések

Piliscsabáról jövet volt egy jó gondolatom, amit nem írtam fel, így aztán lehet, hogy soha többé nem jön elő, vagy csak már odaát egyszer. Így vissza kell tárnem a realitásokhoz.
Az az érdekes, hogy a fiatalokhoz érkezve az állomástól gyakran autóval szállítanak otthonukba. A múltkor egyik keresztlányom biciklizett az autónk előtt. Gondolom, munkába tekert. Nem akartuk rabolni az idejét, így inkognitóban maradtunk.
Ma meg vasárnap lévén kit látnak szemeim messziről, mint a lány apját, aki jó barátom. Egyik fiú unokájával érkezett meg a miséről. Megjelentek, majd bementek a házba, és eltűntek szemem elől, mint egy látomás.
Vonatozás közben az ötlött fel bennem, hogy nemcsak a becenevekkel lehet szórakozni (pl. Guszti, fáj a fogam, húzd ki.), hanem a településnevekkel is. Solymár a hivatalos álláspont szerint királyi solymászok adományföldje volt, innen a neve. De mennyivel eredetibb az én változatom. Egy alkalmi kiszólásba ágyaztam a nevet: Kussojj már!
Elismerem, persze, hogy ez nem túl épületes.
Épületes volt viszont a fiatalokkal való találkozás. A közös mesélés, közös étkezés, közös munka, közös játék. Pl. a kicsi Rita alighanem mától kezdve képes lecsúszni a kerti csúszdán. A nagyobbacska fiúk pedig szívesen dolgoznak az apjukkal a kertben. Ma pl. a sövénynyíró nyomában járva eltalicskázták a lenyesett ágakat.
Örömmel tapasztalom, hogy a kert ezzel-azzal ellátja a családot, és a gyerekek szívesen eszegetik a hazait.
Az is öröm, hogy a nagyobbacska Levi milyen lelkesedéssel beszél az iskolakezdésről, ahol olyan sok szép élmény érte, olyan sok barátra tett szert, s olyan kedves a pedagógusgárda, s emiatt csakugyan várja az évkezdést.
Mivel nálunk sokat mesélt mindenféléről, és mivel tudom, hogy mennyire vonzódik a különféle jelmezekhez, kérdem tőle, te színész leszel felnőtt korodban?   
Ő a vállát vonogatja: Lehet, hogy tényleg az leszek.
Átveszem a szót: Akkor sok szöveget kell megtanulnod, és fújni, mint az egyszeregyet.
Elgondolkodik: Mégse leszek színész.             
***
Lackfi János versével szembesülök, amelyet a Szent Jobbról írt. A költő a gyerek szemével akar ránézni az ereklyére, ám ez eléggé polgárpukkasztóan sikerült. Értem Lackfi érvelését a vers kapcsán, mégis azt gondolom, hogy nem kellett volna. Ezúttal kissé elvetette a sulykot. Nincs vele egyedül. Más művészekkel is előfordul, hogy szégyellik egy-egy alkotásukat, esetleg meg is tagadják a szerzőségüket.
***
Zene. Tegnap kellett volna, de ma is aktualitása van, mert ma is megérkeztünk. Érkezéskor pedig meg szoktam hallgatni a Pastorale szimfóniát. Legyen a zárótétele itt, annál is inkább, hogy zongorázási próbálkozásaim egyik első darabja az itt elhangzó nyitóperiódus, mely nekem olyannyira tetszett, és mindmáig olyannyira tetszik.   https://www.youtube.com/watch?v=L_dgq6hTkiQ     

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr7616174220

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása