Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2020.09.30. 03:15 emmausz

Gondolatok - kommentárok

1. Prokop Péter: Boldogasszony 
- Akkor még nem volt korunk átka a televízió. No comment.
- Aki becstelen hivatalra vállalkozik, azzal védekezik: valaki úgyis meg fogja csinálni. 112. o. Ugye mindenki tudja, hogy melyik pénzmágnás nyilatkozta magáról?
- Művésszel sohase jó múzeumba látogatni…  hinnie kell önmagában. A művésznél önvédelem a mások kritizálása. … A gaznövény is először elterpeszkedik a földön… lepukkasztja a humusz pórusait, nehogy a közelében más mag is kikelhessék. 121. o. Én is megfigyeltem. A bábakalács épp ilyen. Azt is megfigyeltem, hogy a művészek sűrűn kritizálják a társművészeket. Rothko, az igen, Munkácsy nem. Mozart az igen, Bach alig. Bach az igen, Mozart nyálas. Vége-hossza nincs a hangzavarnak.
Talán sok a fóka, s kevés a hal.
- …inkább csodálni kéne, mint bosszankodni a kifogyhatatlan változatosságon. … a másság se bűn, se rossz… viseld el, hogy neki más a fölfogása. 123. o. A másságon PP a sokféleséget érti. Ami pedig a más fölfogás elviselését illeti, ez nem lehet egykapus játék. Kettős mérce volna. A mai felbujtó hecckampányok jobbára egy kapura irányulnak - érdekek mentén, felrúgva a tisztességes párbeszéd lehetőségét. 
- Az újságíró korunk szörnyetege. 126. o.  No, ezt nem veszem magamra, de tagadhatatlanul vannak közöttük szörnyetegek.
2. Kertész Imre: Mellékes kötelességeink miatt folyton halogatjuk a valódiakat, gyakran egy életen át, és aztán zavarba jövünk, ha megkérdezzük magunktól, hogy mit is végeztünk hát valójában. (Az angol lobogó 184. o.) Miközben akik elég régen születtek, még emlékezhetnek a katekizmus első kérdésére: 1. Mi célból vagyunk a világon? A válasz: „A célból vagyunk a világon, hogy Istent megismerjük, megszeressük, neki szolgáljunk, és ezáltal üdvözüljünk, vagyis a mennyországba jussunk.
A kérdést ma más formában fogalmazza az egyház, és a választ is kicsit árnyalja, de lényegében ugyanazt tanítja. Nem is tehet másképpen, mert ezt hisszük igaznak. 
Érdemes éppen ezért Kertész Imre megfogalmazásán elgondolkozni.
***
Zene. Afrikai hangok. https://www.youtube.com/watch?v=lVPLIuBy9CY&t=2s

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr3816221720

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása