Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2020.10.19. 03:39 emmausz

Borongós vasárnap

Életkorommal, időbeli rendszertelen életmódommal, egészségi állapotommal függ össze? Nem tudom. Tény az, hogy az engem jobbára érdeklő kötet olvasása közben is lecsukódik a szemem, kikapcsolok. Időbeosztásom rajtam múlik, a kötelező pirulákat rendszeresen szedem, az idő kerekének a visszafordítása csak egy ízben történt meg tudomásom szerint, amikor az ószövetségi Hiszkija király halálosan megbetegedett. Izajás közbejöttével azonban meggyógyult, sőt értésére adták, hogy az Úr tizenöt esztendővel megtoldotta életét. Ő bizonyságot kért s kapott: Izajás kérte az „Urat s az visszatérítette az árnyékot Ácház napóráján, azokon a fokokon, amelyeken már lement, hátrafelé, tíz fokkal.” (Vö. 2Kir 20) Az én nappalaim is rövidülnek, éjszakáim meg hosszabbodnak, de nem igazán, mert amikor kivet az ágy, akkor ki is kelek belőle. Erre utalnak a hajnal előtt megosztott posztjaim, amelyeket általában már előző este elkészítek, hogy mikorra a napilapok megjelennek, az én posztom is olvasható legyen.
Ma bérmálták Ágostont, aki immár István is lett. Isten éltesse s vegye körbe kegyelmével.
***
Az a gyerekkori történet jutott eszembe, hogy az akrobata napjában elbújt a templomban, és mutatványaival kedveskedett az Úrnak az éj csendjében. Valaki mesélte, hogy ő meg táncolt egymagában a zárt áldozatbemutató helyen. (Neked táncolok, Uram) …és aki zenélni tud? … Nem is rossz ötlet!
Lám, az égi ki mit tud!
Don Boscóról szól az a történet, hogy az utcán lófráló gyerekeket megszólította, és kikérdezte, hogy mihez értenek? Volt, aki azt mondta, hogy az égvilágon semmihez se ért. A szent nem fogadta el a válaszát. Hát fütyülni csak tudsz?! A gyerek tudott fütyülni. Immár ketten fütyültek, és kötöttek barátságot. Fütyültek a nyomorult körülményekre, s együttműködtek az értékek mentén.
Bár mindenki őszintén törekedne közös platform megtalálására, közös hang megtalálására, s felhagyna kamaszos makacsságával a jóindulat jegyében.
***
Prokop könyvei sok-sok illusztrációt tartalmaznak. Közöttük sok a vonalas ceruzarajz.
 Kedvem volna ráengedni színezni szerető unokáimat, hogy kedvükre színezzék vonaltól vonalig ezeket a fekete-fehér grafikákat. Hátha kedvük volna hozzá. Színes ceruzánk van dögivel. Csak mostanság ők nincsenek nálunk a dög járványhelyzet miatt.
A covid nevű parazita is befejezhetné már a pusztítást. Végül is meddig még?
Nincs új a nap alatt:
  „Gád elment Dávidhoz és tudtára adta. Így szólt: „Jöjjön-e három évig tartó éhínség büntetésül az országra? Vagy azt akarod, hogy három hónapon át menekülj ellenséged elől, ő meg üldözzön? Vagy legyen három napig pestis országodban? … Dávid a pestist választotta… Akkor az Úr pestist küldött Izraelre, reggeltől a megszabott időre. A csapás lesújtott a népre, és hetvenezren meghaltak a népből Dántól egészen Beersebáig.” (Vö. 2Sám 24,13.15)
***
Zene. Ide most valami fütty kellene. Van a törököknek egy füttynyelvük, amit egymástól távol élő hegyi lakók alkalmaznak. Most mégis Hacki Tamást idézem.

https://www.youtube.com/watch?v=gTn_TjROLts  


Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr8816245300

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása