Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2020.12.26. 19:07 emmausz

Karácsony óvatosan

Korunkra nemcsak a covid-19 jellemző, hanem a virtuális világ lehetőségei is. Így történt, hogy bár a szentestét kettesben ünnepeltük, másnap már M. jóvoltából valamennyi családtagunk megjelent a képernyő előtt, hogy erről-arról tájékozódjon egy konferenciabeszélgetés-szerű távkapcsolat révén. Jó volt hallani a gyerekek hangját, az unokák beszámolóit, a különféle karácsonyfákra ránézni, és látni az elégedett arcokat.
Eddig sikeresen ellenálltam a mobilkészülék használatának, de most levettek a lábamról. Elláttak egy okostelefonnal. Meg is jegyeztem, hogy kissé frusztrál a léte, mert be kell ismerjem, hogy telefonom okosabb nálam. Már kikerült a dobozából, és előbb-utóbb használni is fogom. Van neki pin-kódja, van neki puk-kódja, simogatós képernyője.
Még nem értem rá közelebbről megismerkedi vele, de türelem, majd kézbe veszem – bár kicsit nagy a tenyeremhez képest.       
Csak sorolom, hogy miféle könyveket kellene azonnal elolvasnom. MOST – ahogy a krimikből tanultam. (Ajjaj. Hol volt ön tegnap délután kettőt és este tíz között? … És tudja ezt valaki igazolni? Neeeeeem?)
Egy Karinthy Frigyes-válogatást, hogy a mosoly le ne hervadjon a fejemről;
egy Böjte Csaba Füves könyvet, hogy bölcsebbé legyen életvetésem;  
egy Terence Hill életéről szóló kötetet, hogy lássam, hogy kell élni, amíg megadatik;
és még négy másikat, amelyeket folyamatosan olvasgatok.
Közben egy kommentárt írok, s ha megjön a rejtvénylap az előfizetésre, akkor azzal is érdemben foglalkozom, hogy el ne tompuljon az agyam.
Nem hanyagolhatom el a kalóriaszámlálást se, s ha mégis, már csak a jó modor is azt kívánja, hogy lelkiismeret-furdalásom legyen. Nehéz ez az ünnepek alatt, de nem reménytelen.
Hangom kissé rekedtes, vigyáznom kell magamra, mert mint mondják, belőlem csak ez az egy példány van. Persze, ha több lenne, akkor is megpróbálnék vigyázni magamra. Megpróbálnék, noha akárhányszor figyelmeztetnek rá, megkérdezem magamban, vagy akár hangosan:
Tessék mondani, kérem, hogy azt hogy kell? Aki nem vigyáz magára, azt baj éri? És azt, aki vigyáz magára, azt nem éri baj?
A kellő óvatosság ellenére vannak kétségeim. Mindenesetre megteszem, ami rajtam múlik.
Holnap maradok a fenekemen, mert egyáltalán nem múlt el a fertőzésveszély, és próbálom kerülni a megbetegedés esélyét.
Helyből kívánok mindenkinek Boldog karácsonyt!
***
Zene. Szilas: Abonyi mise, Credo. Figyeljük meg a karácsonyra utaló rész líraiságát. „Et incarnatus est de Spiritu Sancto ex Maria Virgine, et homo factus est.” 4’35-től.
https://www.youtube.com/watch?v=1jTVS5y2dAI

   


    
   

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr4016358222

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása