Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2021.03.18. 03:31 emmausz

A didaktív Prokop

Prokop didaktív stílusban ír. Meg kell bocsátani neki. Hol jó, hol kevésbé elfogadható tanácsai vannak. Pl. ilyeneket ír:
- Azt a rohanósat húzd ki sétatársaid névsorából. Van más módszer is. DJ barátunk nem győzött lépést tartani feleségével. Abban maradtak ketten, hogy ő megy elöl, felesége pedig követi. Így nem fordulhat elő, hogy a tempót nem bírja.
- Az ellenkező típus minden előterjesztésedre nemet mond, kérdésedre tagad, ajánlataidnak ellenáll. Állításod elvileg sem lehet jó … Kár volna, hogy meggyőzésén fáradozzál…saját véleménye megtámadhatatlan. Van ilyen. Ez világosabb megfogalmazás, mint a róla szóló közmondás: Bolond lukbúl bolond szél fúj.
- Megállapítja: Olyan szép a föld! Csak túlságosan rövid az itt-tartózkodásunk ideje!   
- [Pap létére meglepőket is megfogalmaz] A férfi beszélni kezd: Képzeld, azt kívánta a barát, hogy tartózkodjam a feleségemtől. ..Honnan tudhatná a kolostorába zárkózott csuhás, hogy mit jelent a házastársi duplaágy?...Az elsuttogott szavak, az ölelések forrósága, a félőrület, az egymásba semmisülés. A legerősebb láncszem, mely összeköti a férfit és a nőt….
Majd még: - Szomorú a nyomorék sorsa, ki rászorul, hogy segítség öltöztesse. De a szerelmesnek pikáns öröm, maga élvezi a legjobban, ha más kezek gombolják ki ingét, vetkőztetik meztelenre.
Még tovább megy.

- Függhet-e az ember élete egy mondattól? Gyere föl hozzám ma estére! – hangzik a felhívás. Egy év múltán meg bambínó hadonászik a nő karjában.  
Saját művészetének az értékelése hol az egekben van, hol a béka feneke alatt. Ilyeneket fogalmaz, amikor happy: - Csodálkozom paptáraim könyveimmel szembeni értetlenségén. Noha az írószövetség elismerése a bulla rajtuk. Ki érte el közülük ezt a magaslatot? [Elismerését növelhette, hogy Nyugatról érkezett, és hogy Guinness-rekordba illett képeinek magas száma.] 
Aztán meg a teljes érzelmi csőd:
- Nem ér semmit a munkám. Kalocsa nem méltatott az üres kastélyban egy szobaraktárra. Csepelre kényszerültem irgalomlakásra... A napokban a via Giulia 1. nem is válaszolt kiállítási ajánlkozásomra... A rádiós páter [vatikáni rádió] visszautasított: könyvem bemutatása nem tartozik anyaguk közé. Szárazabb adásai miért nem bírtak volna el egy derűs, szárnylást…? 
És még:
Itt építgetem 30 év óta életművemet, de akárcsak az otthoni, ugyanígy az itteni egyházi körök teljes közönyében… Kutyaugatás nem hallik az égbe.
Dacosan odavágja: Ne féljetek vallásos kiadók, nem könyörgök méltatlanságommal, nehogy süllyesszem nívótokat.
Igazi hangulatember.
Sorsunkban akad némi hasonlóság. Újra idézek: Egyre vastagodnak a halottat jelentő feketekeretes borítékok. Olyan sürgősen elhamarkodtátok Charon ladikját. Kiknek neve rajtuk, nem találkozunk soha többé? Két felvetésem: Ugye költői a kérdés? Egy pap tudja, hogy bizton találkoznak odaát, akik elhamarkodták Ch. ladikját. A másik apropó, hogy ma nekem is hozott egy feketekeretes borítékot a postás. Gimis osztályunk 13. tagját temették minap. De hozott néhány hete is, amely közösségünk ötödik tagjának temetéséről szólt. 
Mégis inkább pozitív kicsengésű tanácsával zárom posztomat. Ne firtasd, hogy hány éved lehet még optimális esetben, hanem élj derűsen. A nagypapa szerep is jól áll neked.
Remélem.
PS.: Azért szeretem Prokopot, mert életszagú, és vitára sarkall. Hol egyet értek vele, hol kevéssé, hol éppen nem. Mindenesetre többnyire olvasmányos, és az nem árt egy könyv sikerének.

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr3516468696

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása