Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2021.04.11. 15:58 emmausz

Irgalmasság vasárnapján

Online-mise kezdődik az ének a Klotild-ligeti templomban. Amíg énekelnek, addig – gondoltam – behozom a reggeli második kávémat tejjel bőven föleresztve, és még sebtében megiszom, ameddig komolyabbra nem fordul a közvetítendő liturgia. Az énekszöveg a kijelzőn: Szellemi tejre vágyjatok, alleluja! Mi ez, ha nem figyelmeztetés. Mondom is a feleségemnek: - Ezek idelátnak!
Így lehet, mert Isten szeme mindent lát.
Bizonyítsam?
Ahogy kitekintek az ablakon (még mindig énekelnek), gondoltam, hogy készítek egy tündéri fotót a szemközti fa reggeli napsütésben mutatkozó zsenge zöld lombozatáról, amely kontrasztban áll a mögöttes sötét felhőkkel. Kapom a kamerát, beállítom, kattintok. A gép azt mondja: Csett! Lemerült az aksi.     
Ha az ember misére „megy”, hagyjon kint minden földi vágyat - és a tejeskávéját is. Vágyódjon szellemi tejre. Alleluja. 
A napi evangélium hitetlen Tamásról mondja el, hogy közvetlenül meg kellett győződnie arról, hogy
„az Úr az”, a Feltámadott, aki megjelent körükben a zárt ajtón rájuk közelítve.
Esetemben a bizonyíték közvetett volt.
De működik.
***
Az év orvosa, covid-orvosa oda nyilatkozott a rádióban, hogy nagy rébusz továbbra is a koronavírus. Akit megfertőz, akár tünetmentesen is megúszhatja, de bele is halhat a támadásába, lett légyen a páciens aggastyán, avagy éppen fiatal. Mint mondta: Aki rossz génstruktúrát húzott a lottón, az tragikus véget ér. Vajmi keveset tudunk erről az új nyavalyáról. Ami pedig a statisztikát illeti, ez ügyben is bő teret enged a manipulálásnak. Nálunk minden beteget felvállalnak intenzív osztályon való kezelésre, akinek erre van szüksége. A briteknél ez nem így van. A nagyon súlyos esetek nem részesülhetnek intenzív osztálybeli kezelésre. Mind meghalnak, de az intenzív osztályon kezeltek statisztikája jobb képet mutat, mint a honi. A kiskunhalasi kórház végzetesen súlyos betegei közül csaknem a felét sikerül megmenteniük egy saját fejlesztésű terápia beiktatásával.
***  
Néhány Prokop-ujjgyakorlat.
1. Életteli megjegyzése: A lusta szolgálólány átlazsálja munkaidejét. Ám ravaszul önként túlórázik, mert munkaadója megfizeti álnokságát. Hány „élelmes” munkavállaló próbálkozik hasonlóval!
2. Egy aktuális: A valamikori világhódító Dzsingisz kánok helyébe a rettenthetetlen, nemzetközi bűnözők hordája lép. Gáttalanul, mindent eláraszt győzelmes uralmuk. Lehengerlik a szép szót, nemeset, kíméletlen despoták. Mit írt volna, ha a mai közélet szereplőit kellett volna neki jellemezni?
3. Két slendriánsága (avagy hazudj költő, csak rajt ne fogjanak.). Ezt írja:
- Elismerjük, hogy Maximilian Kolbe hősként ment sorstársa helyett a gázkamrába. Elismerjük, de nem oda ment, hanem az éhségbunkerbe.
- Kiszámítom: egy üdvözlégy Mária ennyi perc. Ha csak nem Gounod vagy Schubert Ave Mariájának eléneklésére gondolt... Egy átlagos üdvözlégy normál tempóban nincs 20 sec se.  

1 komment


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr4616497696

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Meg nem értett 2021.06.21. 11:40:09

"Mi volt előbb, a tyúk, vagy a tojás?" Rossz kérdésre nem lehet jó választ adni,mert a jó kérdés az,hogyan keletkezett a tyúk? A kérdés picit olyan,mint :Isten tud e olyan nehéz követ teremteni,amit nem tud megemelni?

"Szellemi tejre vágyjatok, alleluja! Mi ez, ha nem figyelmeztetés." Így vagyunk ezzel,csak azt vesszük észre,ami már ordít. Az,hogy előtte vagy utána kismillió dolog van amit "figyelmeztetésként" foghatnánk fel,az nem számít. Minden pillanatban rengeteg információ érkezik az agyunkba,ebből a töredékét fogjuk fel,a többit a tudat alatti kezeli,azaz alig vagyunk az életünkre tudatosan ráhatással. Amit mi isteni jelnek vélünk felfedezni,az Isten üzenetének a töredéke,már ha hiszünk a jelekben. Gondolj bele,amit te észre veszel,más elhalad mellette,ilyenkor van az,hogy : "nem hiszem el,hogy nem vetted észre" jelenség. Borzasztó módon szeretjük mindenben látni az isteni cselekvést,tervet,gondoskodást meg egyébként mindent. Ám ezt is úgy,hogy előtte megfontoljuk,hogy milyen érdekem származhat belőle. Milyen módon hasznos vagy káros rám nézve. Imádjuk azt mondani,hogy "ne ítélkezz,ám ha egy vélt isteni jelet látunk,akkor azt mondjuk,isten büntetése,csodája,mondanivalója valami. Itt az isteni jellel megerősítjük az ítéletünket,amit önmagunkban kialakítunk. Tehát olyan,mintha isten direkt olyan jeleket mutatna,ami megmegegyezik az elképzeléseinkkel. Csúnyán mondva,felhasználjuk és manipuláljuk istent. Pontosabban,csak azt képzeljük,mert Istent nem tudjuk befolyásolni,hisz a múltat nem változtathatjuk meg. (aki érti ezt,érti)

"Isten szeme mindent lát" Kibővítve:Isten szeme mindent hall.
süti beállítások módosítása