Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2021.10.01. 16:13 emmausz

Korunk apokalipszise

Be kell vallanom, hogy megcsömörlöttem a médiában eluralkodott politikai anyagok tömegétől, hangvételétől. A FB tele van azzal, hogy kit, ki, miért, hogyan akarta kiszorítani a politikai palettáról, vagy miért nem.
Nincs más baja a világnak, minthogy politikával átitatott világnézeti, életvezetési programokkal traktáljanak mindenkit?
Elég itt egy híranyagra kitérnem, amelyik azzal foglalkozik, hogy Ferenc pápa a mindennapi nyugati sajtóértesülések kapcsán némi szkepszissel érkezett Bp.-re, a NEK zárómiséjére. Nagyon megkönnyebbült és örömének adott hangot attól, amit körünkben tapasztalt. Nem számított arra a pozitív viselkedésre, amivel találkozott a sokasággal való szembesülés során, az állami vezetőkkel folytatott diszkurzus során. Talán az is meglepte, hogy az ökumené jegyében meghívott különféle vallásokhoz tartozó vezetők milyen szépen rótták le tiszteletüket előtte, milyen szépen nyilatkoztak meg, s vettek részt a zárószentmisén.
Ez jó – ám arra utal, hogy hatalmas médiaapparátus dolgozik lejáratásunkon, még a pápát is megvezették bizonyos mértékig.
A széthúzás, a káoszteremtés szelleme soha nem látott mértékben van jelen az interneten, a FB-on és „minden hullámhosszon”.
Arról nem tettem (még) le, hogy levonulok a közösségi terekről, de eljöhet annak is az ideje.
Az emberi méltóság nevében kérem ki magamnak, hogy mindenféle hazugságot eltűrjek. Az ember nem liba, hogy lenyomják a torkán a durvaságokat, a káromkodásokat, a hazug ideológiákat, a tévtanokat, akár az ún. political correct-ség jegyében, akár attól függetlenül. Aki olvasta Orwell könyveit, az ismeri az újbeszél és a szeretetminisztérium álságos terrorját (1984), aki pedig az Állatfarmot olvasta, ismeri a regényben megfogalmazott lózungokat: „Két láb rossz, négy láb jó”, „minden állat egyenlő, de a disznók még egyenlőbbek”.  Köszöni szépen, nem kér a szómából (Huxley: Szép új világ), nem kíván a Bandi ló sorsára jutni (Állatfarm), akit engedelmes rabszolgaként egyre nagyobb értelmetlen erőfeszítésekre hajtottak, mígnem elpusztították.
Hangosabban kell kiáltani, hogy a király meztelen, hogy bojkottáljuk a zagyva anyagok olvasását, továbbítását, hogy nem tapsolunk annak, ami értéktelen, retrográd, mihaszna vagy szellemi bűn.
Elég volt az árnyékvilág sötétségéből. Ki a napra, a fényre, az igazra, a szépre! Rajtunk is múlik. Sőt.
Rajtunk múlik, hogy mit fogadunk be, s mit utasítunk el.
Évszázada ismert a tény, hogyha valaki elég sokat ismétel egy politikai üzenetet, valóban megtéveszti vele a sokaságot. Ezt már Mussolini is tudta. Lépnünk kell ellene a kikapcsológomb használatával, a hamisságokat terjesztők anyagainak letiltásával.
Igaza van annak a pszichológusnak, aki javasolja a mindenféle média előtt való üldögéléssel való felhagyást.  
Kikapcs.

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr2716706088

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása