Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2021.12.27. 11:18 emmausz

Esélyek – esélytelenségek

Tegnapelőtt reggel alig lehetett a járdán állva maradni, olyan tükörjég borította az utakat. Tegnapra, mára ugyanazt jelezte előre a meteorológia. Másképp lett. Nincs jég, se a flaszteren, se az autó szélvédőjén.
Tegnap a hatoslottón akadt egy telitalálat. Hárommilliárdnál is nagyobb összeget nyert a boldog tulajdonos. De hogy boldog volt-e tényleg, ki tudja? Háromezer-millió forint az infláció ellenére is irdatlan nagy összeg, amit értelmesen nehéz elkölteni, ráadásul hatalmas felelősség is. Vajon mennyire tudja titkolni a nyertes a tényt, és ha nem, hogyan tud szabadulni a leimistáktól, akik egész biztosan rágják majd a fülét, hogy kapjanak a „zsuzsi-malacból”.
Az ötös lottó biztos ötös találatához több mint negyvenhárommillió szelvényt kell kiállítani. Ezért teljesen valószínűtlen, hogy valaki beletrafáljon az öt számba. De ha valamiképpen sikerül, akkor a nyeremény biztos. Feltéve, hogy szabályos a kitöltés, feltéve, hogy megvan a nyertes szelvény, feltéve… ki tudja, hogy még minek kell megfelelnie, hogy átvehesse az összeget.
Nemrég földrengés rázta meg Szlovéniát és Svájcot. Lényegesen gyengébb rengéseket észleltek Magyarországon is. De ki tudná megjósolni, hogy a kis rengések mikor válnak pusztító mértékűvé.
Ősszel Las Palmas szigeten szabadultak el a vulkáni erők. Házak ezrei pusztultak el. Mostanában elcsendesedett a hegy. És ha gondol egyet?
No és a covid, az átkozott. Egy éve kaptuk meg az első vakcinákat. Azóta kb. 35 000 honfitársunk hunyt el a vírus rosszvoltából. Mi kaptunk már három oltást. Egyelőre tünetmenetesek vagyunk. M. is három oltáson volt túl, amikor elkapta a fertőzést. Hetekig tartott, mire megszabadult a nyavalyától. I. nem oltatta be magát. Nem lett beteg. C. öccse sem oltakozott. Belehalt a fertőzésbe. Ki tud itt eligazodni? Még hány hullám, még hány oltás, s mi a garancia arra, hogy a szabados kísérletezők – úgy látszik, büntetlenül – nem zúdítanak a nyakunkba egy hasonló vírust vagy más szemétséget.
Még élünk.
Már nem él az engem vizsgáló egyik orvos.
Meghalt.
Én nem? mi nem?
De.
Majd.
Nem sietem el.       

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr8616793784

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása