Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2022.01.28. 11:21 emmausz

Nyomja meg a gombot!

Három epizódot szeretnék ma megosztani.
A legcombosabb közülük egy FB-történet, mely arról szól, hogy egy bálna belegabalyodván a tengeri rákfogó hálóba, élet-halál küzdelmet folytatott a vízben. A vízből időről időre ki-kidugta busa fejét, amelyet sehogyan se tudta kiszabadítani a háló fogságából. Ezt meglátták halászok, akik elhatározták, megpróbálják megmenteni a hatalmas élőlényt. Mindenféle vágókészségekkel merültek alá a vízbe, s kezdték vagdosni a hálószemeket. Tudták, hogy a hatalmas állat egyetlen farokcsapással mindnyájukat megölheti. Ám a bálna nem mutatott ellenséges szándékot, hanem szinte odatartotta magát a rajta dolgozóknak. Summa summárum, sikerült teljesen kiszabadítani a háló szorításából. A cet virgoncan „ugrált”, úszkált a vízben, és körözött az őt kiszabadítók körül. Majd egyenként odasimult az emberek fejéhez, és mintegy megsimogatta őket, megköszönve a szabadítást.
Nekem a történet azt mondja, hogy a tudattal és önreflexióval nem rendelkező lény képes felvenni a kapcsolatot a nála határtalanul több élettel rendelkező emberrel. Képes kimutatni háláját, képes megköszönni jótevői ajándékát.
Vetítsük a képet egy dimenzióval feljebbre. Az ember képes felvenni a kapcsolatot a Teremtővel, képes meghálálni kapott ajándékait, képes megköszönni telentumait, képes örömének akár a mozdulataival is kifejezést adni.
***
Minden kávékedvelőnek megvannak a kávéivási szokásai. Ezek egy része változhat, más részük megmarad. Én naponta négy kávét iszom bögrényi tejjel, édeskével. Jó íze miatt vált szokásommá a kávé fogyasztása. Érdekes módon kórházba kerülve eltekintek e szenvedélytől. Különösebb elvonási tüneteket nem mutatok, vagy ha igen, nem törődöm velük.
Nem is erről kívántam írni, hanem az utolsó csepp kávéról. Hiszen óhatatlanul marad némi nedves matéria a bögre alján, amit nagy élvezettel kiparancsolok a bögre mélyéről, és jól eső érzéssel fogyasztok el. Olyan ez, mint az egy szem szőlő, olyan is, mint a tölcsérben még megbúvó fagylalt. Szimbolizálja és megismétli az egész előzetes élvezetet. Ki nem hagynám a világért sem az utolsó csepp elfogyasztását.
***
Megrendeltünk egy hagyományos (retro) lemezjátszót, hogy a garázsban őrzött kb. 150 LP-t újra lejátszhassuk, szükség esetén digitalizálhassuk. A cég emailben megküldte 16 oldalas magyarnyelvű műleírást. Számos nyomógomb található a CD-t, LP-t lejátszó, órafunkciós, távirányítós rádión.
Mivel sok mindent tud, sok manővert kell megismerni használatához.    
És mivel email szól a használatáról, feltűnt, milyen sokszor szerepel a „nyomja meg a gombot” kifejezés. Nosza, megnyomtam a Ctrl+F gombokat, s a PC megszámolta a kifejezések számát. 85-ször fordult elő a szövegben.  Gyanítom, hogy nem fogok megismerkedni a nekem felesleges funkciókkal.

    

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr7216866606

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása