Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2022.03.09. 03:09 emmausz

Most post

Most a hátsó szobába menekültem ágyamból, mert ha fekszem, többnyire úgy eldugul az orrom, hogy kínlódva veszem rajta keresztül a levegőt. Mocorgásom zavarhatja páromat alvásában.
Most 2.27’-kor a számítógép előtt ülök, és posztomat gépelem.
Most a szemközti falra egy aszott pók támaszkodik. Hozzá képest a templom egere dagi. A pók, ha tudna gondolkozni, azt gondolhatná, hogy övé a mindenség, azon belül ez a szobafal is. S nem érti, hogy én mit keresek a birodalmában.    
Most is zúg a fülem. Valamikor nem így volt. Ha abbahagyná, süket csöndet élnék meg?
Most öcsém és felesége valószínűleg repülőgépen várja, hogy megérkezzenek az USA-ba, ahol laknak.
Most a másik szobában M. unoka behúzta a függönyt, nyugovóra tért. Tegnap Záhonyban készített dokumentumot társaival a menekülthelyzetről.
Most, mint üstökös, egy az éjszakában rohanó taxi fényei húztak csíkot a sötétségben.
Most ülepedik le bennem az Emmánuel közösség esti podcastja, főpapjaink gondolatai, megfogalmazásai, akik a békéért könyörögtek, s osztották meg velünk tudásukat.   
Most arra gondolok, hogy a taizéi ima ritmusa, alaphangon mondott szövege megjelenik a miatyánkéban. Da pacem, Domine… mindennapi kenyerünket add meg nekünk ma…  
Most hogy ülök, jobban szelel az orrom, s így tudnék aludni, de ha lefekszem, eldugul a berendezés.
Most az éjszaka csendje vesz körül, és nagy-nagy békesség. Bár a világ minden részén csend volna és békesség.
Most tartok tőle, hogy két szláv nép fenekedése folyik. Keleten felvillanások és dörejek utalnak az elszabadult pokolra. Meddig még? Bár több eszünk volna már.  
Most eszembe jut Camus 1956-ról szóló megemlékezése: A Nyugat papucsban ül a tévé előtt, s konstatálja a magyarok vére hullását. Minta ismétlődne a történelem. Nálunk béke van, még ha eléggé dinamikus is ez a béke. Nem úgy a világ más pontjain. Valahol mindig folyik az öldöklés.
Most az adakozás ideje van itt. Közbenjárás a béke megteremtéséért. Anyagi és szellemi segítség a bajbajutottak megsegítésére. Adakozás. A fölöslegből? Sok vagy kevés a felajánlott összegünk?
Most az egyszer átutaltunk egy összeget. Lehetett volna többet, lehetett volna semmit. Hol itt a mérce?
Most eszembe jut, hogy egy békásmegyeri család feje a megélhetésüket veszélyeztette, mert a világ másik végén előforduló ínségeseket erejét meghaladó mértékben támogatta. Teréz anya intése: Adj, amikor fáj, s annyit, hogy ne fájjon.
Most ráerősít az előbbiekre a hamis buzgóságot elítélő Prohászka. Amikor egy sokgyerekes asszony elmondta neki, hogy misszióba akar menni családja hátrahagyásával, a püspök kikelt magából: Meg van őrülve? Nem ismeri fel helyét a társadalomban? Hogy is jut ilyen kerge gondolatra?.
Most az utasoknak épségben való megérkezést, a küzdőknek megbékélést, az üldözötteknek és menekülteknek menedéket, az éhezőknek betevő falatot, a békétleneknek megnyugvást, a fáradtaknak jó pihenést kívánok.
Most mindjárt három óra. Felrakom a FB-ra éjjeli gondolattöredékeimet, és szuszogok még három órát.
Ennyi. Csapó.

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr4317775848

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása