Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2022.04.09. 05:30 emmausz

Égi tűz, földi tűz

Van nekem egy színes grafikám, témája szerint kb. Krisztus keresztről való levétele. Alatta szöveg: Tűz Tamásnak szeretettel: 1981. Roma
A Tűz Tamás neve alatti szöveget nem sikerült megfejtenem. Hátha valaki felismeri, vagy grafológiai ismeretei okán sikerül megoldania a feladványt. Felpakolom a FB-ra a képet.
***
Van a világméretű harc az értékek, illetve az érdekek mentén, és van az ukrán-orosz háború, mint felszíni jelenség a maga brutalitásával.
S közeleg a húsvét.
Teréz anya házának feszülete mellett egy szó állt: Szomjazom.
A keresztre feszített üzen ezzel az egyetlen szóval.
Ám némaságával is üzen. Krisztus világmegváltó, aki meghirdette az Isten országát. Aki kinyilatkoztatta: a betegekért, a bűnösökért jött, mert „Isten nem akarja a bűnös halálát, hanem hogy megtérjen és éljen”.
Aki a kereszten függött, szenvedését kiterjesztette minden bűnösre, aki hajlandó megtérni, merthogy valamennyi embert a saját képmására és hasonlatosságára teremtette az Isten. Ahogy mondják: az ember capax Dei, Istenre képes lény.
Következésképpen: aki a bűnösöket kárpálja, bántja, az Isten Fiát bántja, mert Jézus mindenkit szeret és hív, hogy az örök boldogság részese legyen.
Ezt azért írom, mert a való életben és az interneten is felerősödtek az alpári megnyilvánulások. Ezek címzettjei az emberek, akik ilyenek vagy olyanok, de mindenképpen olyanok, akik személyükben hordozzák az istenarcot. Akik tehát egymást bántják, Krisztus szenvedéseit fokozzák. Ettől óva intenék mindenkit.
Amit ígérhetek, hogy az egymással acsarkodó kommenteket nem fogom elolvasni. Ha beléjük botlok (sajnos nem nehéz), ott hagyom őket, bojkottálom őket a magam részéről.
***
Nem tudom, milyen hatású volna, ha a parlament jobb érzésű tagjai válasz nélkül hagynák a becsmérlő fröcsögéseket, mintha el se hangzottak volna. Folytatnák az ország érdekében megvitatandó kérdések tárgyalását. Az üres fecsegők tán ráunnának, vagy észbe kapnának, hogy süket fülekre talál, és ennél fogva teljesen érdektelen az ocsmányságokkal való vagdalkozás.

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr3817801211

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása