Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2022.08.02. 11:03 emmausz

Az újabb kánikula küszöbén

Talán ilyen még nem volt. Egyéb megfontolásból útba ejtettük a könyvmegállót is. Úgy meg volt tömve könyvekkel, hogy időbe telt végig böngészni a kínálatot.
Kötések, nem kell;
Szilvási, nem kell;
Berkesi, nem kell;
Új magyar lexikon teljes sorozat, nem kell;
évvégén kidobott tankönyvek, nem kellenek;
Solohov, nem kell;
még szótárak, nem kellenek;

régi folyóiratok félpolcnyi, nem kellenek;
Szép versek, másik félpolcnyi, nem kellenek;
Nem részletezem tovább, semmi sem kellett a rengeteg könyvből (ugye mondanom se kell, hogy ingyen se!). Ami még tendenciózusabb lehet. Másoknak se kellenek.
Mi lesz veled, Gutenberg-galaxis?
Ott tartok újra, hogy nem hozni, hanem fogyasztani kellene összegyűlt könyvállományunkat. Keresem a módját. Könyvtárnak megajánlom, gyerekkönyveket unokáknak, kinek mit, de fogynia kell a könyveknek, mert elárasztanak bennünket.
***
Fehér sapkámra rábiggyesztettem két betűt: Á R
Ez az én „ársapkám”. Nem gúnyolódásnak szánom a preparált és lefotózott baseball-sapkát képét, csak képi humornak. Még gondolkodom rajta, hogy feltegyem-e a FB-ra.
***
Vannak kövérember-betegségek, és – szerintem – vannak soványember-betegségek. A kövérember betegségek is sokfélék.
Mivel a korosodó embert párhuzamosan támadják meg, totózhat a kliens, hogy melyik fajtája fogja elvinni: a szíve, a tüdeje, a mája, a cukorszintje, az érmeszesedése, a demencia, a Parkinson-kór, netán egy ráküldött COVID- vagy más fertőzés… netán teljesen egészségesen hunyja le végképp a szemét.
***
Tegnap egy banki szórólapon olvasom, hogy a magyarok átlagéletkora 76 év. Megértem tehát az átlagéletkort. Nem semmi, nem mindenkinek sikerül. S ha arra gondolok, hogy a nők évekkel tovább élnek, akkor elmondhatom, hogy maghaladtam a férfi átlagéletkort, ami természetesen nem érdem, de teljesítmény.
  

 

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr5917895985

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása