Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2023.01.08. 10:18 emmausz

Fél pohár pozitív

Ha új életet kezdhetnék, alighanem megpróbálnék az életnek kizárólag a szép oldalával foglalkozni. Egyszerűen azért, mert a lét pozitívabb a nemlétnél, következésképpen, ha a létre gondolok, vagy annak valamelyik elemére, összetevőjére, szükségszerű, hogy szépnek és pozitívnak lássam.
De hát tegnap is mi történt?
Az egyik fajta szózatjáték első ötbetűjét beírom: RÉTES. Az utolsó betű zöld. Beírom a második öt betűst: HÍVÁS. Mind az öt stimmelt. A megfejtés 36 sec. alatt megtörtént. Kicsit zavart, hogy ilyen hamar véget ért a játék.
Na, tessék! Annak kellett volna örülni, hogy ilyen eredményesen ráéreztem a megoldásra.   
Más.
A fotózás. Tegnap rálőttem a nappaliban kétszer egy-egy témára. Idős amerikai rokonom, aki maga is rengeteget fotózott, és akinek művészeti vezető státusa volt, mint már oly sokszor, tegnap is megdicsérte a két képet. „Genius. But don’t let it go to your head… keep observing, creating.” Zseniális, De ne hagyd, hogy a fejedbe szálljon. Továbbra is megfigyelés. Alkotás. A másikra pedig: „Astonising”, azaz lenyűgöző.    
Szavain el-elgondolkozom. Vajon mekkora a realitása. Amatőr fotós vagyok, témáim beszűkültek, az egykilós gépet ritkán használom, mobillal lövöldözök.
Szavainak mindenesetre súlya van előttem, hiszen hozzáértő embernek kell őt tartanom.
Más kérdés, hogy a digitális technika elterjedése óta úgy teremnek a jó képek a világon, mint fű a réten. Magyarán nincs túl nagy jelentősége annak, hogy a jó gépek milyen szépen dolgoznak.
***
Autónk még mindig a szerelőnél. egyelőre nem találja a hibát. Még egy vizsgálatot kéne kérnünk tőle: Ellenőrizze a testkábelt. Egyes vélemények szerint valószínűleg az kontakthibás.
***
Az orvos előírta pirulákat beszedtem. Ő úgy vélte, hogy három nap alatt kitisztul a tüdőm. Jelzem, letelt a három nap. Várom a teljes felépülést.

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr6318021282

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása