Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2023.04.27. 09:48 emmausz

Egy s más

Széchenyi Zsigmond Hengergő homok c. könyve, amely a szerző Líbiai sivatagban tett útjáról beszél, hajaz A.- de St.-Exupéryék kalandos landolására, hiszen egykor majdnem szomjan vesztek ugyanabban a sivatagban. Igaz, hogy ők gyalog tettek meg száz kilométereket, hogy az éltető nedvességhez jussanak, Széchenyi pedig három Ford terepjáróval cserkészte be a hatalmas pusztaságot.
Én is kapcsolódok a grófot ért szituációhoz.
Ő Triesztből hazaküldte télikabátját, mondván, hogy Afrikában nem lesz szüksége rá, de nem tette jól. Velencében havazott, Brindisiben hóförgeteg tépte a pálmákat, s a négynapos tengeri útja során végig a kabinjában rekedt a goromba időjárás miatt.

Ma, április 27-én süt a nap – vagy csak világít reggel?
Mezítelen lábbal léptem sarumba, nem mintha a zokni hatásosan fűtené a talpamat, de mégis valamit ér. Plusz tíz fokot mértek, elég hűvösnek tűnt. Bajom persze nincs tőle, a lábam se fázik jobban, mint kezem, amelyre szintén nem húztam kesztyűt. Úgy kell az időjárásnak, miért késik a meleg.

Ez utóbbit igen halkan mondom, mert közeleg a nyár, amikor majd még visszasírjuk a jó kis hűvösségeket.
A nyelvi fordulat nagyanyámtól van.
Ő az étkezéssel kapcsolatban emlegette.
Majd még megennétek!” – fenyegetett bennünket, amikor válogatósan félretoltuk a nem kívánt falatokat.  
***
Holnap jön a pápa a Vatikánból, és Cs. és C. az USA-ból. Utóbbiakkal találkozunk.
Szombaton ide várjuk K.-t és R-t, plusz MC-t.
Vasárnap M.-t és E.-t. esetleg MC-t.
Hétfőn hihetőleg F.-vel találkozunk kocsivásárlás ügyében.
A kedd még szabad.
Egy hétre rá, ha az orvos másképp nem rendeli találkozás a Nomádokkal.
Nehezen mozgunk, mert jelenleg hónapok óta nincs autónk, és korunknál fogva mozgásunkban akadályozva vagyunk.
C’est la vie!

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr1618111850

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása