Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2023.05.29. 17:42 emmausz

SIGNAL? YES

Ott hagytam abba, hogy a monitor kiírta: NO SIGNAL. És tényleg se kép, se hang. Megpróbáltam monitorcserét, egy kis porszívózást, de semmi változás. Már ott tartottam, hogy a következő munkanapon leviszem az egyik szervizbe (holnap nyitnak). Ma viszont meglátogatott M. unoka, aki saját bevallása szerint eddig tíz PC.-t rakott össze. Hogy T. előadta neki a gép meghibásodását, azonnal munkához látott. Tovább folytatta és céltudatosan a porszívózást. A gép magához tért.
Íme bizonyság, újra használható.
Hát használom, minként a sziklamászó a hegyet, aki kérdésre, hogy mi értelme van a mászásnak, miért teszi ezt? Ezt válaszolta: Azért mászok sziklára, mert van sziklafal.
Kicsit hasonló az én válaszom is, de talán kevésbé lelkes.
Úgy vagyok vele, mint az autó hiányával.
Ameddig az fennállt, nem autóztam. Nem is ácsingóztam érte, hogy azonnal, de azonnal újabb kocsink legyen. Azt éltem meg: Legyen autónk, ha Isten is úgy akarja. Aztán lett Józsi és Feri közreműködésével.
Amikor a számítógép elromlik, kétségbe esthetek akár, hogy mi lesz az ott tárolt fotók tízezreivel, mi lesz valamennyi írásommal? A bennem kialakuló válasz:
Ha odalesznek, akkor gyorsan tűnnek semmivé.
Ha megmaradnak, akkor lassan tűnnek semmivé.
Ha megmaradnak, esélyük van mások hasznára lenni, ha pedig nem, akkor nem.             
Nos, gyorsan életre támadt a masina, így hát folytatom a napi munkát.
robot?
unaloműző?
tapasztalatátadás?
értékek felmutatása?
Mind ezek együtt.
Szó se róla, szívesen csinálom, ha találok meglovagolható témát, alapötletet, olyan eszmei porszemet, amin kicsapódhat a róla alkotott véleményem.
Ha találok olyan szellemi madzagot, amire rákristályosodhat a magam „kandiscukra”.
Nem bántam a másfél napos hallgatást, és szívesen veszem a napi folytatás lehetőségét is.
Néhány új fotó is vár továbbozásra. Talán nem egészen hiábavaló ebbeli fáradozásom se, a témakeresések, a képi megfogalmazások.
Há’ kó’ gyeünk – mondta Javier felügyelő Jean Valjeannak.
Hát akkor gyerünk! – mondom magamnak a „lovak közé csapva”.       

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr7118134748

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása