Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2023.06.11. 07:28 emmausz

Könyvhét

Kimentünk az idei könyvhétre. Tehát
bementünk a városba.
A metróra felszállt egy idős házaspár. Leültek velünk rézsútosan szemben. Ketten együtt lehettek kb. 160 évesek Beszélgettek.
Nagyjából velünk szemben egy fiatal pár foglalt helyet. Ketten együtt lehettek max. hatvan évesek. A férfi viselt fülbevalókat. Mindketten a mobiljukat nyaggatták.
Mi is kettesben ültünk velük szemben. Együtt 150 évesek. Hallgattunk.
Majd felérkezve a Vörösmarty térre, jártuk a terepet. Most nem egy téren terült el a könyveket árusító pavilonsor, hanem a Deák tértől a Vigadóig, a Dunáig húzódott a pavilonok sora.
Soha életemben ennyi kiadóval nem találkoztam.
Soha ennyi érdeklődővel sem.
Igaz, hétvége van és jó idő.
Lent úgy vonulgattak az emberkígyók, mint valami hatalmas tüntetésen. Fent a felhők vonulgattak.
Igen sokan vártak, méghozzá türelmesen dedikálásra.
Bevallom, nem készültem új könyvekkel való megismerkedésre. A család ifjabb tagjaival való találkozásra igen. Össze is futottunk, ahogy kell.
L. unoka készült.
Érdekelte volna egy Guinness rekordok könyve, és egy könyv, amelyik a mongolok ételeit taglalja. Elég érdekes vágyak űzik. Mondanom se kell, hogy egyiket se találta meg. Viszont igen felcsillant a szeme az Asterix-füzetek láttán. Néhányat még nem olvasott el. Vettek hármat. Minden gyerek kapott valamit, ráadásul egy-egy PEZ-cukorkát is ajándékba. 
Csoda, hogy nem veszett el egy sem a három gyerekből a nagy forgatagban.
Ők így, új olvasnivalókkal megrakodva indultak el a cirkuszba, mi meg Aquincumba.
Összegezve a látottakat alighanem tévedés volna temetni a Gutenberg-galaxist
PS. Két dolog tűnt fel még: Az egyik, hogy egyre több a kövér ember. Igaz, hogy olvasni jobbára ülve szokás, és ez nem tesz jót az egészségi állapotunknak. A másik, hogy eltűntek a műanyagzacskók. Mindenki papírtasakban-szatyorban cipelte megvásárolt portékáját.

 

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr3818143902

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása