Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2023.08.22. 09:26 emmausz

Egy Fábry-interjú kapcsán

Érdekes interjú olvasható a FB-on. t.ly/DQK1h
Érdemes elolvasni.
Fábry Kornél – a mosolygós püspök – nyilatkozik többféle kérdésre válaszolva. Itt csak egyet emelnék ki.
„Olyan változó korban élünk – mondja –, ahol már nem tizennyolc év a generációk közti különbség, hanem három. A nagyszülők arra panaszkodnak: nem értik, hogy unokáik mit beszélnek egymás között, amikor egy-egy számítógépes játékról társalognak. Régen az idősebb generációk adták át a tudást a fiataloknak.”
Régen igen.  
Igen, régen.
Igen régen.
Ma a technika rakoncátlanul gyors változása miatt az idősek jó része (magamat is beleértve) valóban képtelen hozzáidomulni a fejlesztések szakadatlan jelentkezéséhez.
Ami pedig a továbbiakat illeti, a püspöknek nincs elmarasztaló véleménye a technikai csodákat illetően. Én még ott tartok, hogy a drogfogyasztáshoz hasonló tüneteket okoz a számítástechnikával élés zabolátlansága. A jó püspök meg azt erősíti, hogy meg kell tanulni okosan bánni ezekkel a soktudású eszközökkel. Ő is beszél elvonási tünetekről. Egyesek nagyon nem szívesen nélkülözik az információkat vég nélkül megjelenítő (toló, lökő) eszközöket.
Saját tapasztalatomat úgy fogalmaztam meg, hogy „hírmérgezés”-ben szenvedünk. Úgy vesz körül bennünket az információ-zuhatag, mint a víz a halat.  Észre se vesszük, hogy ebben a közegben lubickolunk, és kajáljuk, ha kell, ha nem. Évtizedekkel ezelőtt írtam, hogy akinek feltűnt már, hogy a tévének kikapcsológombja is van, az már nem élt hiába. Valaha azt is megállapítottam, hogy aki túl sok könyvet olvas, az nem ér rá élni. Volt is ezekben a kijelentésekben sok igazság.
Mindent mértékkel. 
De soha nem volt még annyira sokszerű kísértés a bambulásra, mint jelen korunkban. Nehéz ismételten meghozott racionális döntésünkkel lefékezni permanens kíváncsiságukat.
Most az mondom, hogy életünket az határozza meg, amire időnk zömét áldozzuk.
Vajon passzivitásra teremttettünk-e, avagy arra, hogy valósuljon meg bennünk a terv, az Isten akarata?
Ez itt a kérdés, felebarátaim az Úrban!

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr3718198471

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása