Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2024.01.19. 11:15 emmausz

Hírtelen nap

Nem hír, hogy szállingózik a hó, hiszen január van.
Nem hír, hogy mellé enyhe északi szél párosul. Már több évszázada így van ez.
„Őszi harmat után
nagy hegyek ormán
fújdogál a hideg szél
fújdogál a hideg szél.”

Zöld erdő harmatát,
Piros csizmám nyomát
Hóval lepi be a tél,
Hóval lepi be a tél.


Ha minden elmarad,
Isten el nem marad!
Reá biztam magamat,

Reá biztam magamat.
                     (Thaly Kálmán)
Jelentem, itt a kis hegyek alján is fújdogál, és immár esik a hó.
Mi az, hogy?!!!
Este meccset néztem, mert a Real Madridban még mindig játszik Luka Modric, akire M. unoka hasonlít. A mérkőzés későn kezdődött, én csak az első félidőt néztem meg. Jobb csapatjátékot mutatott az Atletico M. és a félidő végén 2:1-re vezetett. Jó, hogy elmentem aludni. A folytatás hasonló lett. Végeredmény 4:2 oda.
A meccsek nézésében (†)P. Pálos A. SJ gyakorlatát utánozom. Ki nem hagyott volna egy mérkőzés megnézését-hallgatását idős korában.  Én kihagyok igen sokat, mert egyszerre 4-5 csatorna közvetít esténként focimeccseket. Azért van egy-két kedvenc csapat. Élvezetes játékukat megnézem.
Mit figyeltem meg még a jezsuitáknál?
- Egy stampó pálinkát a koldusnak adsz, kettőt a barátnak, több nem jár, az torkosság volna (NP).
(Ennél sokkal kevesebb Unicummal élek).
- A kávéba vagy tejszínhabot, vagy édesítőt kért NP. A kettőt együtt sose tetette a kávéjába.
(Én mindkettőt beleteszem, de nem tejszínt, hanem bőséges mennnyiségű tejet cukorral.)
- Ebédkor ajánlatos volt a könnyed társalgás, kerülve a szakterületi témákat. (Azért volt olykor munkaebéd, ami ugye igen nyögvenyelős tud lenni.)
- Indulás előtt az autóban az Úti Boldogasszony védelmét kérték, hogy ne okozzanak és el se szenvedjenek mástól baleseteket. Közbenjárást kérő módszerüket átvettem.
- Még megemlítem, hogy egy kiscsoport minden tagja nem utazott együtt lehetőség szerint. Azzal indokolták, hogy egy közös munka teljesen megsemmisül, ha az abban tevékenykedők mind meghalnak. Van benne valami, bár alkalmazására életemben nem került sor.
Még sok más érdekességet is felmutattak, de hát ez csak egy poszt.
Akkor hát ma ennyi.   



   

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr9818306651

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása