Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2024.01.27. 20:33 emmausz

Este van már, nyolc óra

Fülemben valamiért Massenet muzsikája szól, a Thais imája.
Nálunk voltak az unokák, dőlt a PC-ből a Bogyó és Babóca.
A fiúk mást néztek. Egy trélert, amelyik minden egyéb járművet igyekszik letisztítani az útról.
Ami érdekes, hogy R. lány nagyanyja mellől figyelte a szakácsművészetet megjelenítő párost. Szívesen segédkezik főzésnél, asztalterítésnél.
Most csend van, csak egyetemista unokánk készül a hétfői vizsgájára.
Szívesen mentem volna egy rövid sétára az unokákkal, bár erős szél fújt.
Nem akartak jönni.
Vacsora alkalmával beszélgettünk a nyári közös nyaralás sorozatának megszakadásáról. Szóba került egy esetleges franciaországi kiruccanás is.
A mai benzinárakat ismerve tetemes költséggel járna az egyébként is oda-vissza igen fárasztó út. Szóba jött még néhány variáció helyekről, résztvevőkről.
Korai még a döntés, de tájékozódni érdemes.
***
Nem szeretem a népszerű tévéadásokat. Többnyire pisztollyal a kezükben társalognak a „hősök”. Nem kedvelem az apácákat bűnüldözőként látni. Kicsit Terence Hill sorozata is visszatetsző volt nekem. Egy pap ne nyomozzon.  Más az ő dolga.
Még megemlítem, hogy szinte minden film visszatérő helyszíne egy kórház. Szőnyi Zsuzsa mesélte annak idején, hogy az olaszok meg se nézik azt a filmet, amelyikben nincs műtét, vagy legalább kórház. Én éppen fordítva viselkedem. Nem nézem meg ezeket a filmeket.   
Nincs az jól, hogy az ember folyton betegségeket nézzen. Emberi szenvedéssel telítődjön naponta.
Elég volt az utóbbi negyed évszázadban az egészségügyi intézményekben való tartózkodásom ahhoz, hogy idegenkedjek tőle.
Lám-lám.
Most érkezett a hír, hogy volt kolleginám egyik kórház kardiológiáján fekszik.
Gyors jobbulást kívánok neki.   
    

 

 

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr8618312781

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása