Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2024.06.06. 10:03 emmausz

Haj-haj!

A II. vh. során Hitler magához kérette Horthyt, hogy belerángassa a háborúba. Nem sikerült neki. Hálából lerohanta, megszállta az országot, majd kedvére dirigált ittenség.
Most az egyetlen ország vagyunk Európában, amelyik nyíltan és következetesen hangoztatja béke melletti kiállását. Nevezetesen, hogy nem adunk katonát, nem adunk fegyvereket, nem engedünk át országunkon semmi ilyesmit. Erre az amerikaiak felvázolják a négy korridor tervét, a védelmi célból létrehozott északatlanti szövetséggel karöltve. A négyből egy országunkon keresztül húzódna. Azért megkérdezem: Kivel egyeztették ezt a pompás elképzelést?
***
Óhatatlanul a nyuszika kihallgatásának a története társul az előző gondolathoz:
Nyuszika, részt vettél a háborúban? Akkor annyi neked.
Nyuszika, nem vettél részt a háborúban? Akkor annyi neked.
Nyuszika, a vesztesnek drukkoltál? Akkor annyi neked.
Nyuszika, csak tűrted az attrocitásokat? Akkor annyi neked.
***
Folytathatom a sort József Attilával:
Mért legyek én tisztességes? Kiterítenek úgyis!
Mért ne legyek tisztességes! Kiterítenek úgyis. 
                            (Két hexameter)
***
Legalább tíz éves az a vicc, hogy a mozilátogató a pulthoz siet, és kér egy zacskó pattogatott kukoricát, mire az eladó behízelgően: Csak popcornunk van!

Az Aldiban meg se mertem kérdezni, hogy van-e szemüvegtörlőjük, hiszen láttam, hogy csak Brillenputztücher kapható.

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr6518422579

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása