Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2024.06.13. 16:53 emmausz

A rendelőintézettől a Green turtle-ig

Tegnap öcsém megkérdezte, hogy hogy vagyok. Azt válaszoltam neki: Még nem tudom. Holnap megyek az urológushoz.
Ma aztán megtudtam, hogy hogy vagyok. Kocsiba vágtam magamat, és bekéredzkedtem az előjegyzettek közé. Tudtam, hogy a délelőtt rámegy a vizsgálatra. Háromnegyed tízre érkeztem, és tizenegyen vártak előttem.  Jó két óra helyben szuszogás után kerültem sorra. A földszinti váróteremben többnyire foglaltak voltak a székek.
Minden páciens vár valamifajta segítséget. Hosszasan figyeltem a sok, nálam sokszor jobban lepukkant alakot. Kerekesszékes, önjáró elektromos kocsin üldögélő, hájas, girhes reménykedő. Akik bíznak benne, hogy még…
A folyosón három rendelő működik. Mindháromhoz elektromos számkijelző tartozik. Hol itt szólalt meg, hol ott, hol meg amott. Minden szem rátapadt a kijelzőkre. Hátha én jövök sorra.
(Volt egyszer egy Aczél nevű diák, aki meg-megrezzent, amikor földrajz órán az acélgyártás szerepelt.) Nos, így valahogy kaptuk fel a fejünket a fényre, hangra kezünkben szorongatva a sorszámunkat.
Kellemes hűvösség áradt a székem mögül. A klímaberendezés előtt ültem. Mellém telepedett egy fiatalember. Roppant egészséges életmódot folytathatott: nyers fokhagymaszagot árasztott.
Egyszer csak sorra kerültem.
Még nincs különösebb baj, csupán egy fertőzés okoz hetek óta kellemetlenséget. Kaptam rá ellenszert. De nem is ezt akartam elmondani. Kezelőorvosom ugyanazt mondta jó tanácsként, mint ezelőtt tíz éve egy másik: Nagy jót tennék magammal, ha sok vizet innék naponta. Nem tudna zsírréteg felhalmozódni bennem. A sok velejáró kellemetlenségnek elejét vehetném. Még azt is észrevételezte, hogy a derékszíj elszorítja az ereket, ami szintén sok grimbusz okozója. Találjak más megoldást. (Régóta ki van az találva.) Jól esett az orvos figyelmessége. Ez volna a holisztikus gyógyítás. A beteg egész valóját érintő javítási szándék.
Magam ezután megcéloztam a szemben lévő könyvmegállót, és egy Czakó G.-kötettel térem haza.
Öcsémnek pedig jelenthetem, hogy élek, és van remény a dolgok rendezésére. Neki boldog névnapot kívánok (Antal). (Elmondta, hogy kedvelt pub-jukban fognak ünnepelni. A pub neve pedig Green turtle, azaz Zöld teknősbéka.)

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr5918427391

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása